Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Wednesday, April 30, 2008

 Peristiwa perit di sg gabai

huhu..sdeh nak cite....dalam keseronokan mandi manda kat sg gabai, aku telah ditimpa peritiwa malang apabila aku buat terjunan yang tak brapa menjadi..hehe..bile aku tgk blk video ni,aku rasa mcm skt gile+sedih..trase mcm terhempas kat atas lantai..merah dada aku..pedih x ingat nye..tp bile tgk selalu,jd klaka lak..hehe..selalunye gelak kan org..la ni,kena gelak kat diri sendiri lak..hahahahah..
video
Pastu leh plk aku nak try lagi skali..yg malangnye cubaan ke-2 tu pn tak menjadi gak..huhu..landing tak betol..bdk2 ni sdp2 je gelakkan aku..jemey plg teruk gelak..aku tension btl r kat jemey..aku rase macam nak humban je seko2 yg gelakkan aku tu..huh..tp xpe..the best way in learning,we must not fear to fail..hehe..ni ayat nak sedap kan ati..dalam ati ckp pasni tak nak try lagi dah..tobat tak nak buat dah..hehe..

 Planning Ke Pulau Perhentian



Hmm kat sini aku nak mention kan pasal plan nak pergi Pulau Perhentian pada bulan 6 nanti..Dan masterplan untuk plan ni adalah Pejo..sbb die org terengganu..die yang akan handle tempat dgn kos untuk ke sana nanti..aku memang dah lama nak bercuti kat pulau..lama sangat tak pergi..last time aku g masa tahun lepas kat Pulau Tioman..Syok gile..leh memancing atas bot and diving(even aku xde pass utk divers,huhu..)..Selamber je aku diving..kalo kene baham ngn jerung,memang comfirm tak ley claim insuran..hehe..sbb aku xde pas diver..tp harap plan pegi Pulau Perhentian ni kalo tak diving pon tak pe..sbb bahaya dowh...kalo dapat memancing pn ok la..mancing atas bot..pastu goyang-goyang bot tu kene pukul ombak..huhu..adventure gile..
PEJO, hg jgn bagi tak jadi plan kali ni..aku betol2 intrested nak g..
sape-sape yang ada cadangan untuk memilih chalet or hotel, view page ni dahulu untuk mendapat keterangan lanjut tentang tempat penginapan: Chalet & Hotel in Perhentian Island

 Sg Gabai Pix


Hi all..aku dah update gambar kite semua gi sg gabai 27 Apr 2008..Ada dalam my album kat link sbelah..gambar dari kamera aku ngn kamera apit je..kamera Pejo lom lg..aku tgh cari Pejo..Pejo hilang..tlg cari Pejo...sape2 yg tjumpa pejo,tlg serah kat aku..huhu...

Tuesday, April 29, 2008

 Assalamualaikum....

Hai semua..ni 1st blog yg aku ada..saja nk buat blog ni..sbb tgh2 bosan kt tmpt keje..pastu xtau nk buat pe..so,aku create r blog ni utk korg sume view..huhu...