Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Thursday, July 16, 2009

 YM Baru....


Excited2....

Ni YM version 10.0 Final akhirnye release gak...bkn BETA tau...

bleh la mendapatkannye di sini....






....p/s: Damn!!! aku xtau nak hapdet pebende....

Thursday, June 25, 2009

 Tiket Flight Ke Kelantan

Tiket flight untuk ke kenduri jemey tgh murah..baik book sekarang...
gambar ni untuk contoh kepada sesapa yang nak pegi ngn Aku,Oren,Ajis ngn Pakya..

Tuesday, June 16, 2009

 Broga Hill...

Went to Broga Hill last week with.....

....budak-budak ni....



Trek Ekspedisi
Sepanjang di trek ekspedisi



Puncak 1

Sekitar Permandangan di Puncak 1


Bergambar di Puncak 1



Puncak 2

Sekitar Permandangan di Puncak 2


Bergambar di Puncak 2




Puncak 3

Sekitar Permandangan di Puncak 3



Erkkk.....
...Melompat-lompat...



Sunset

....Sunset 1....


....Sunset 2....




....p/s:
- segala gambar adalah ikhsan dari Ajis..
- psstttt..Maya ko semakin gemok la lepas turun bukit...
- Azie pon sama mcm maya..hehe
- bila nak panjat bukit kat Ampang tu pulak??

Wednesday, May 27, 2009

 Ops Buncit....

Jejak: Ops Buncit tamatkan riwayat Bentong Kali
Oleh Nasron Sira Rahim

Polis tawar RM100,000 tangkap penjenayah paling dikehendaki sekitar 1990-an kerana 16 pembunuhan

MUDAH saja untuk dia membunuh seseorang. Apabila lelaki itu berang, dia sekadar menarik pistolnya dan menembak sesiapa saja yang mencetuskan kemarahannya tanpa memikirkan impak perbuatan berkenaan.

Semudah itu saja, dia tidak kisah atau pernah takut memikirkan perbuatannya memiliki senjata api atau menembak seseorang boleh menyebabkan dia dihukum gantung sampai mati.

Lagak lelaki bernama P Kalimuthu itu bagaikan negara ini tiada undang-undang dan dia bebas berbuat apa saja mengikut kehendak nafsunya termasuk membunuh seseorang.

Pemikiran songsangnya itu menyebabkan Kalimuthu atau digelar ‘BentongKali’ menjadi antara penjenayah paling berbahaya dan diburu polis pada dekad 1990-an selepas Wong Swee Chin atau ‘Botak Chin’ pada 1970-an.

Rekodnya adalah 16 kes pembunuhan sehingga polis menawarkan ganjaran RM100,000 kepada sesiapa yang dapat memberi maklumat sehingga tertangkapnya penjenayah kejam itu.

Selain rekod pembunuhan itu, Bentong Kali turut disyaki dalam banyak lagi kes jenayah termasuk mencederakan polis.

Bentong Kali meninggalkan jejak jenayahnya menerusi kelongsong peluru jenis 9mm daripada pistol Sig Sauer buatan Jerman yang dijumpai dalam kebanyakan kes pembunuhannya sebelum itu.

Penjenayah itu mula terjebak dalam kegiatan jenayah seawal usia 14tahun iaitu selepas dia meninggalkan alam persekolahan pada tingkatansatu.

Tanpa lagi alam persekolahan seperti remaja lain, Kalimuthu menyertai Kumpulan kongsi gelap Cina 04 dan mula mengenali dunia jenayah.

Atas kesalahan tertentu, dia ditahan dan kemudian dipenjara ketika usia 19 tahun tetapi dibebaskan tidak lama selepas itu.

Dipenjara pada usia muda tidak menginsafkan Kalimuthu sebaliknya kira-kira empat tahun selepas dibebaskan, dia kembali bergelumang dengan dunia jenayah dengan menyertai kumpulan kongsi gelap India 08.

Bersama kumpulan haram dan rakan penjenayah baru, Kalimuthu aktif mencabar undang-undang sekitar ibu kota iaitu di Brickfields, Segambut,Sungei Way dan Ampang.

Dia ditahan semula pada Julai 1985 mengikut Ordinan Darurat serta pernah ditempatkan di Pulau Jerjak, Pulau Pinang tetapi dibebaskan pada1987 bersama sekatan kediaman terhad di Kuantan, Pahang.

Dunia jenayah bagaikan matlamat kehidupannya. Peluang kedua untuk mengubah hidup mengikut undang-undang diabaikannya apabila lelaki itu kembali menyertai dunia jenayah.

Bagaimanapun, kali ini dia tidak lagi menyertai kumpulan jenayah sedia ada sebaliknya menubuhkan kumpulan kongsi gelap 04 yang tertumpu di Jalan Klang Lama, Kuala Lumpur.

Antara kegiatan kumpulan 04 yang ditubuhkannya ialah aktif mengedar dadah dan untuk kesalahan itu, Kalimuthu ditahan lagi pada April 1990 dan didakwa mengikut Akta Dadah Berbahaya. Bagaimanapun, dia terlepas daripada hukuman apabila bukti tidak cukup untuk mensabitkan kesalahannya.

Untuk kali kedua, dia dikenakan sekatan kediaman terhad di Gopeng,Perak, selama dua tahun. Kalimuthu kemudian menghilangkan diri pada November 1984.

Pada 1991, Kalimuthu dikatakan mula mengganas kembali dengan melakukan pembunuhan demi pembunuhan sehingga menyebabkan polis mula melancarkan‘Ops Buncit’ pada Jun 1993 untuk menghentikan keganasan lelaki itu.

Ops Buncit disertai 200 pegawai dan anggota polis termasuk dari KualaLumpur, Pahang dan Selangor digerakan secara besar-besaran membuktikan polis serius untuk memburu Bentong Kali ‘hingga ke lubang cacing’.

Polis mengklasifikasikan profil lelaki itu sebagai bukan pembunuhupahan sebaliknya Bentong Kali yang bergerak bersama pengikutnya sekadar melakukan pembunuhan demi pembunuhan mengikut kehendak nafsu mereka.

Bentong Kali juga dikatakan memiliki banyak tatu dilukis pada badan dantangannya seperti tanda palang dan ungkapan ‘Born To Die’.

Pada tangan kanannya terdapat gambar kepala harimau manakala di tangan kirinya terukir gambar perempuan bogel, ular dan helang. Tatu dibahagian belakang badannya pula dilukis gambar helang dan kedua-dua pahanya ada gambar perempuan bogel. Kalimuthu turut memiliki parut kesan pembedahan di perut.

Dalam gerakan memburu penjenayah itu, poster ‘dikehendaki polis’ yang antara lain memaparkan wajah Bentong Kali dan kegiatan jenayahnya mula ditampal di tempat awam.

Dengan ganjaran RM100,000 kepada sesiapa yang dapat memberi maklumat sehingga tertangkapnya penjenayah ganas itu, kes buruan polis itu terus menjadi berita hangat.

Poster itu turut diedarkan di kawasan sempadan bagi membolehkan orangramai mengesan kehadirannya dan kawalan di sempadan Malaysia-Thailand dipertingkatkan bagi mengelak Kalimuthu bolos ke negara jiran.

Polis terus melancarkan gerakan memburu Kalimuthu selama 24 jam sehari, tujuh hari seminggu.

Serbuan demi serbuan dijalankan untuk menjejak penjenayah itu antaranya di lokasi yang menjadi tumpuan jenayahnya iaitu sekitar Kuala Lumpur di Jalan Klang Lama, Brickfields, Taman Melawati; di Ampang, Balakong dan Kajang di Selangor dan Raub dan Bentong, Pahang.

Pencarian pihak berkuasa kemudian berhasil apabila Bentong Kali dikatakan keluar dari persembunyiannya dipercayai untuk mencari seorang bekas konconya di Jalan Klang Lama.

Intipan polis kemudian membawa kepada serbuan di markas persembunyian lelaki itu di sebuah rumah teres dua tingkat di Medan Damansara, Kuala Lumpur pada 29 Jun 1993.

Subuh menjelang apabila sepasukan anggota elit polis dari Unit Tindakan Khas (UTK) Bukit Aman, mengambil posisi dan mengepung kawasan perumahan itu. Turut menyertai operasi adalah unit pemusnah bom.

Situasi genting itu kemudian bertukar menjadi drama tembak-menembak.Bentong Kali bersama dua pengikutnya melepaskan dua das tembakan kepada polis yang mengepung kawasan itu.

Bagaimanapun, kedua-dua tembakan penjenayah itu tidak mengenai atau mencederakan anggota polis.

Menyedari tindakan agresif penjenayah itu dan cubaan mereka untuk melarikan diri, polis mengambil tindakan pantas dengan membalas tembakan.

Tembakan balas sekitar jam 6.30 pagi menyebabkan ketiga-tiga penjenayah terbabit terbunuh dengan satu das tembakan di kepala menamatkan riwayat P Kalimuthu. Kejayaan itu menamatkan episod das-das tembakan daripada penjenayah terbabit sepanjang era keganasannya yang membunuh kira-kira 16 mangsa.

PROFIL

Nama: P Kalimuthu
Gelaran: Bentong Kali
Lahir : 22 Januari 1961
Asal : Bentong, Pahang
Keluarga: Anak kelapan daripada 11 beradik..

Monday, May 4, 2009

 [Tioman Trip] Last Post...

Tentatif


Jumaat
12 a.m - bertolak

Sabtu
4 a.m - sampai Jeti Mersing
5 a.m - Daftar kt jeti
6 a.m - Ferry bertolak dr Jeti - Tioman
8.30 a.m - sampai
- check-in
- Aktiviti bebas
1 p.m - Lunch
2 p.m - Sukaneka (MyOutdoor provider)
5 p.m - Bola tampar pantai
- Aktiviti bebas
8 p.m - Dinner
- Aktiviti bebas

Ahad
8 a.m - Breakfast
9.30 a.m - Snorkeling Trip
- Lunch
- Snorkeling Trip
5 p.m - Bola tampar pantai
- Aktiviti bebas
8 p.m - BBQ Dinner
- Aktiviti bebas

Isnin
9 a.m - Breakfast
- Check-out
9.30 a.m - Ferry Tioman-Jeti Mersing

Wednesday, April 29, 2009

 [Tioman Trip] Nama & I/C

Aku dah setelkan sume payment kt resort...

Pastu diorg mintak Nama Penuh berserta No I/C utk permit claim insuran masa naik ferry..nnt kalo jd ape-ape,8least insuran bleh cover..

Sila masukkan Nama Penuh anda & No I/C di dlm comment box..tq

Monday, April 20, 2009

 Muvie for Grab lagi....


MediaFire
[Click Here To Download-Part 1]
[Click Here To Download-Part 2]
[Click Here To Download-Part 3]
[Click Here To Download-Part 4]
[Click Here To Download-Part 5]


ADrive
[Click Here To Download-Single Part]


-------------------------------------------------------------------------------------


[Click Here To Download-Part 1]
[Click Here To Download-Part 2]
[Click Here To Download-Part 3]
[Click Here To Download-Part 4]


-------------------------------------------------------------------------------------


[Click Here To Download-Part 1]
[Click Here To Download-Part 2]
[Click Here To Download-Part 3]

Friday, April 17, 2009

 [Tioman Trip] Latest Info...

Full Payment


Setelah deal lg skali ngn agent & resort tersebut, pembayaran penuh dibenarkan sehingga sebelum 29 April 2009...
Jika tidak, trip ini dibatalkan dan 30% deposit akan diambil oleh pihak resort..
*Kalo xcaye bleh call no ni 07-2351216

Jadi, sila buat pembayaran pada:
- En. Oren
- sebelum 29 April 2009
- sebanyak RM 215 ...

Transport payment pada :
- Hazim
- sebelum 8 May 2009
- sebanyak RM 50 ...


-------------------------------------------------------------------------------------

Senarai Nama Mengikut Kereta


Gagak Hitam
:: Lyter ::
:: Hazim ::
:: Azie ::
:: Maria ::

Dangdut Doll
:: Matshuk ::
:: Oren ::
:: Ajis ::
:: Supi ::

Kete As
:: As ::
:: Bob ::
:: Ina ::
:: Awek Bob ::

Kete Epul
:: Epul ::
:: Apih ::
:: Ain ::
:: Kiah ::

Kete Pijo
:: Pijo ::
:: Fitri ::
:: Yaya ::
::Sapik::

Kete Reza
:: Reza ::
:: Awek Reza ::
::Slay::
::Weng::


-------------------------------------------------------------------------------------

Senarai Nama Mengikut Bilik


Bilik 1
:: Lyter ::
:: Oren ::
:: Ajis ::
:: Supi ::

Bilik 2
:: Bob ::
:: Matshuk ::
:: Hazim ::
:: Fitri ::

Bilik 3
:: Apih ::
:: Pijo ::
:: As ::
:: Sapik ::

Bilik 4
:: Epul ::
:: Reza ::
:: Slay ::
:: Weng ::

Bilik 5
:: Azie ::
:: Maria ::
:: Kiah ::
:: Awek Bob ::

Bilik 6
:: Ain ::
:: Yaya ::
:: Ina ::
:: Awek Reza ::


-------------------------------------------------------------------------------------
...p/s: Sebarang bantahan/pertanyaan berkenaan dengan semua topik diatas sila kemukakan sekarang..thx...

Monday, March 23, 2009

 [Tioman Trip] List nama yg confirm....

Senarai nama yg comfirm:

1)Lyter
2)Oren
3)Hazim
4)Pijo
5)Ajis
6)Matshuk
7)Apih
8)Epul
9)Slay
10)Bob
11)Reza
12)Fitri
13)Weng
14)As
15)Supi
16)Sapik tsunade
17)Azie
18)Maria
19)Kiah
20)Yaya
21)Ina
22)Awek Bob
23)Awek Reza
24)Ain


* Full
--------------------------------------------------------------------------

Next Payment :


Pakej (RM215): before 27th April 09
* Sila bayar pada En Oren

Transport (RM50): before 8th May 09
* Sila bayar pada Hazim

Marine Charge (RM5): Bayar sendiri masa nak naik ferry..

Snorkeling equipment (RM18): Bayar utk sesapa yg nak sewa..
* Sila bayar pada Tourist Guide kt sana nnt..dia ikot trip kita ni..saja aku paksa dia ikot..

Thursday, March 19, 2009

 [Tioman Trip] Confirm booking....

*Dear Mr. Azrol,

Thanks for dealing with www.myoutdoor.com and sorry for my late reply. For ur information we'll send you the Confirmation Slip once we received your full payment. Kindly bank in the total due payment.

Please refers at below rate.Thanks

Referring to the reservation, your booking will be 3 days 2 nights package at Salang Indah Resort with 5 units Quad Sharing room for 20 Adults on 9th - 11th May 2009.

Greatly your booking is confirmed!! (res # : 03-619-09)

The charged are as follows:


RM 280.00/person X 20 Adults RM 5,600.00

Surcharge RM 20.00/person X 20 Adults RM 400.00


5% service charge RM 300.00

TOTAL = RM 6,300.00





***Telegraphic transfer charged is exclude in the above rate*** (to be paid by customer)


Here you may proceed with the payment. Please read the instruction carefully. We will issue you the "confirmation slip" through your email after you've made the full payment and fax/email the bank in slip to us. Thanks

PAYMENT CAN BE MADE THROUGH ONLINE CREDIT CARD, TELEGRAPHIC TRANSFER, BANK DRAFT OR BY 'BANK IN' INTO OUR ACCOUNT

a) ONLINE Credit Card - **CURRENCY IN MALAYSIA RINGGIT (MYR)**

https://www.onlinepayment.com.my/NBepay/pay/myoutdoor/?amount=6300&orderid=03-619-09&vcode=ba4f57844e29c2cf3808bb14200cd758 (<----click this link)



b) All Malaysian & our international customers (except for Singaporean), please deposit / telegraphic transfer into our Maybank Account (ACCOUNT 1).

Kindly take note that any of our International customers who are staying or living in Singapore may use our (ACCOUNT 2).

c) For Singaporean Direct Deposit, please pay into our Singapore OCBC Bank Account (ACCOUNT 2). Our customer may make the payment at any OCBC Branch in Singapore into the below said account at your convenience.


ACCOUNT 1 - MALAYSIA & OVERSEAS TELEGRAPHIC TRANSFER
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Maybank Kuala Lumpur


Branch : Taman Perling, Johor Bahru
Account No. : 5011 3221 8891

Swift BIC Code : MBBEMYKL
Account Name : Myoutdoor.com Sdn. Bhd.
Company No. : 457413-X


ACCOUNT 2 - SINGAPORE ACCOUNT DIRECT DEPOSIT
---------------------------------------------------------------------------------
OCBC Bank


Branch : Orchard MRT Branch, Singapore
Account No. : 5400 5252 9001
Account Name : Zaide Bin Zainal Abidin

Should you have any enquiries, kindly call our office at (+607) 235 1216. You may talk to any our customer representative.

After the payment is made, kindly advise us on the payment as below:

a) Fax a copy of the bank in slip/Telegraphic Transfer/Bank Draft to us at (+607) 235 1217.
b) Or scan and send a copy of the bank in slip/Telegraphic Transfer/Bank Draft to payment@myoutdoor.com / yasmin@myoutdoor.com / erniey@myoutdoor.com

CANCELATION POLICY:



**30% is NON-REFUNDABLE if / whenever the cancellation is make after the reservation is confirmed.



1) 72hrs to arrival date - 50% of the trip's full price forfeited



2) 48hrs to arrival date - 80% of the trip's full price forfeited



3) NO show by Customer - 100% of the trip's full price forfeited





YOUR RESERVATION WILL BE CANCELLED IF WE DO NOT RECEIVE FULL PAYMENT UPON DATELINE.




Kindly advise your payment method ASAP.
Prefer you bank-in to our account.
Full payment is before arrival date (no payment at resort)

Full Payment dateline: 24th Macrh 2009

Best regards,
Erniey
Customer Support Excecutive
myOutdoor.com
Tel : 607-235 1216
Fax : 607-235 1217



Haha..aku malas nak taip..copy paste je emel tu..
Aku dah deal balik dgn dia..kena byr deposit RM1500 sblm 24th March 2009..
So,bagi memudahkan aku nak kira,korang kena bayar RM100 sorang sblm 24th March 2009 ni..Harap maklum..

Tuesday, March 17, 2009

 Re - post : [Tioman Trip] Help Me to choose the budget...

Salang Indah Beach Resort


On Pakej:
-2xnight accommodation quad sharing room
-2xBreakfast
-1xlunch
-1xDinner
-1xBBQ Dinner
-Snorkeling Trip only to Coral Island & Marine Park (not including equipment+Island Hopping)
-Ferry(+ RM5 Marine charge)
-Surcharge Public Holiday/Wesak (+RM20)
-Transport SK-Mersing (+ RM50)

Total = RM 355
(++ not including *Island Hopping+ snorkeling equipment)


*Harga yg aku state kan adalah utk 20 org..
Resort pon telah bertukar ke Salang Beach Resort (RM145/quad room) sbb kat Salang Pusaka Resort(RM 180/quad room & RM 140/twin room) tinggal 4 chalet quad je..

On Pakej:
-2xnight accommodation quad sharing room
-2xBreakfast
-1xlunch
-1xDinner
-1xBBQ Dinner
-Snorkeling Trip only to Tulai Island (not including equipment+Island Hopping)
-Ferry(+ RM5 Marine charge)
-Surcharge Public Holiday/Wesak (+RM30)
-Transport SK-Mersing (+ RM50)

Total = RM 375
(++ not including *Island Hopping+ snorkeling equipment)




Bkn Pakej
-2xnight accommodation quad sharing room (RM145 x 5Chalet x 2 days)/20
-Island Hopping + Snorkeling Trip + Equipment (+ RM100)
-Surcharge Public Holiday/Wesak (+RM30)
-Transport SK-Mersing (+ RM50)
-Return Ferry (RM70 + RM5 Marine charge)

Total = RM 327.50
(++ not including meals)




..p/s:
-* Island Hopping + Snorkeling (Asah waterfall just outside of Mukut Village,Duty free shopping & Lunch in Tekek, Snorkeling at Marine Park, Renggis Island, Paya, Juara) from 9.30 a.m to 5.30 p.m
-* snorkeling equipment dlm RM 20



so,which one yg korang nak???




.....................................................................................

Wednesday, March 11, 2009

 Re - post [Tioman Trip] Please Respon!!!

*okeh..aku nak tanya semua ni...bila tarikh yg sesuai utk korang gi Tioman?
1-3hb Mei 2009 ada prob sket..Aspalela ada kenduri abg dia..Matshuk pon ada kenduri..Jemey tak available..so cmne?
aku ada attach kalendar cuti utk korg review..aku on je kalo kena ambik cuti sbb bos aku spotting..hehe



[UPDATE]
Aku dah tanya beberapa org yg berpendapat,trip Tioman (3D2N) ni patut dilaksanakan pada 9-11 Mei 09..Bermakna,11Hb(isnin) masing2 yg nak join kena ambik cuti..
Tapi......sekiranya ramai yg tak dapat nak join,maka aku terpaksa stick dgn plan asal iaitu pada 1-3Hb Mei 09..Tlg aku tetapkan tarikh sblm sabtu ni..sbb aku nak book,nak kira budget,nak tny driver bas,nak plan aktiviti..Harap maklum..


1 lg yg aku nak bgtau,nak or xnak,plan gi Tioman ni mmg kena buat Bln Mei ni gak sbb dah byk kali tangguh & maybe bln 6 or bln 7,ada trip pegi Cameron Highlands (2D1N) pulak..pastu dah pose..xley jln2 dah..kena buat majlis berbuka pose plk..huhuuu...



...p/s: so,kepada sesiapa yg available pada tarikh 9-11 Mei 09,sila masukkan nama dalam comment box..tq

[Click Here to Download Holiday Calendar]

 movie for grab lagi..


[Click Here To Download-Part 1]
[Click Here To Download-Part 2]
[Click Here To Download-Part 3]
[Click Here To Download-Part 4]
[Click Here To Download-Part 5]

--------------------------------------------------------------------------------------
CINTA SI REMPIT


[Click Here To Download-Part 1]
[Click Here To Download-Part 2]
[Click Here To Download-Part 3]


pass : mysahabat.org

-------------------------------------------------------------------------------------

[Click Here To Download]

Monday, March 2, 2009

 Gagak Hitam ku keletihan...

Camne nak start cerita eh? hmm xjadi lah aku tuliss..korang tgk je la gambar-gambar ni...

Homestay

..Aku stay satu malam kt umah pakya pastu satu malam kat homestay..bdk2 pompuan stay dua malam..harga homestay sebilik Rm80..ok la sbb bleh duduk 4 orang..tp xtau cmne nak off air-cond..bgn pagi pon lmbt sikit sbb masing-masing dah beku..


Kenduri

..bermakna gak aku gi kenduri ni..aku jumpa bdk skolah lama aku..rupa2nye dia housemate dgn si Kamal (pengapit)..keje kat USJ je pon..punya la dekat setahun dok kt equine,tp tak pernah jumpa dia ni..huish..nnt aku soh Kamal bwk dia join futsal..


Penang

..kelam kabut naik feri sbb takut susunan kete dalam feri nnt berterabur/takut xdapat naik skali..nnt ssh plk nak gerak skali...huhu



..lepak Padang Kota buat aku rasa nak makan semua skali yg ada kat sana..aku mkn Pasembor,Laksa,Char Kuew Teow,Kerang Bakar,Jeruk..Soknye mkn Laksa kt umah Aizat..xdan nak snap gak sbb dah lapa sgt..Hazim plk bwk aku mkn kt Mee Penang kt Batu Kawan..Best gile..tp gmbar xdan nak snap gak..huuu..mkn..mkn..mkn lg...



..lepak Gurney sambil melayan jem dan layan angin ditepi laut...tak leh lepak lama-lama sbb nak gi membeli-belah kat Batu Feringgi plk..



..dulu aku rasa kapal besar tu xde..ni mungkin sbb kena tsunami ni..tu yg tersadai sbijik kapal tu..sambil tu membeli belah kt hooker street..aku tak larat nak jalan kt semua kedai sbb pjg sgt..ada r dlm 2km..penat woo..3x benti beli air..



..pastu lepak minum kt tepi pantai batu Feringghi..pe nama ntah tempat ni..Melati cafe kot..ada sampan Oren park kt tepi pantai tu..dia nak balik umah dia kena guna sampan tu la..gambar xdpt nak snap sbb xcukup cahaya..Oren simpan sampan tu dlm gelap..hehe...



..odw balik,disebabkan awal lg,so benti jap mandi air panas kt Sg. Klah..best gak r..gambar xdpt nak snap byk sbb aku dah tak sabar nak kena rebus..hehe



..ParaSit : Gambar gi Melaka minggu lepas Disini dan Disini...

Friday, February 27, 2009

 ~selingan~

Selingan 1
Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.
Farid : Mengapa?
Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru.
Sebelum tu awak mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak.
Nanti awak pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk........ Benci .........

Selingan 2
Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta
derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua.
adik ada apa-apa untuk didermakan?
budak: nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????

Selingan 3
Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku.
Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..

Sunday, February 15, 2009

 Trip to Malacca

Planner : Ajis
Date : 21st FEB 2009
Masa : 4.30 ptg
Tempat :
- Umbai Lama
- Jonker Street
- Air Panas Gadek (*jika ramai yg nak gi mndi)



..p/s: kindly put your name inside comment box..thanks...

Thursday, February 12, 2009

 Tagged by AsPalela...

Rules : Use Google image to search the answers to the question below. Then you must choose a picture of the first page of results, and post it as your answer.


The age of next birthday




Places I'd like to visit

~Makkah~



A favorite place

~tak sabar nak ke Tioman lagi...~



A favorite food

~azie selalu kena paksa buat benda ni..~



Favorite things

~haaa..si gagak itam ni...~



A nickname I have

~mcm nama dekat batu kubur je..siap ada tarikh lg..hukhuk..~



Name of my love

~ni nama kampeni mana ntah..~



Hobby

~position kt 1st base sampai tua..huhu~



A bad habbit

~aku suka tido kt opis kalo xde keje..lg baik drpd aku layan makcik2 kt opis tu mengumpat..hehe~



My wish list

~sape tak nak kawin?? hehe~






...p/s: fuhh..penat siot...

Friday, February 6, 2009

 Tagged by Reen...

Reen, betol ke aku ni seksi di mata ko?? Sbb requirement yg kat tag ko tuh ada tulis;
"4. Tag 5 orang yang seksi."...Haa..tu la ko..dulu masa aku cakap aku ni "Tough" ngn "Maskulin",ko saje je nafikan..dalam diam baru aku tau yg aku ni seksi dimata ko..huh..
Terharunye...

Ni antara gambar seksi aku yg tak berapa nak seksa:

1)

Gambar ni masa tgh betol-betol seksi masa mandi PD ngn si Eman..So,aku cut separuh dari gambar ni..huuuu..



2)
Gambar ni masa si Kecik ni grad..Akak dia candid dari belakang..Aku suke gambar candid ni sbb............???


3)
Haa..ni gambar Malaysian Maskulin Top Model..Masuk majalah tu..huhu..suka tak? suka x?




....p/s: aku tak pernah "Say Cheese" masa ambik gambar..huuuu

Thursday, February 5, 2009

 Tag dari Saiful Ramadzan & Aro

Tag ni di request dari Saiful Ramadzan & Aro...

Sblm tu aku nak share poem yg aku suka ni..

''I hate the way you talk to me
and the way you cut your hair.
''I hate the way you drive my car.
I hate it when you stare.
''I hate your big dumb combat boots
and the way you read my mind.
''I hate you so much it makes me sick.
It even makes me rhyme.
''I hate it--
"I hate the way you're always right.
''I hate it when you lie.
''I hate it when you make me laugh,
even worse when you make me cry.
''I hate it when you're not around
and the fact that you didn't call.
''But mostly, I hate the way
I don't hate you, not even close,
not even a little bit,
not even at all.''


*suntingan dari citer 10 thing I hate about u!


[...10 perkara yg aku tau pasal diri

aku...]


1) Aku suka pasang speaker kuat-kuat sambil nyanyi kuat-kuat walaupun aku tau housemate aku rimas nak dengar..
*tp matshuk pun ikot aku menyanyi gak..sbb tu aku rasa selesa nak memekak lagi...

2) Aku tak suka tengok citer mcm batman + final fantasy + superman + x-man dan citer2 super hero yg lain..
*baik jadikan citer kartun je..sbb suma tau cite kartun mmg tipu...

3) Dan....aku suka cite Shin Chan ngn Sponge Bob ;p
*sbb aku mmg suka cerita kartun..lalalalala...

4) Aku banyak cakap..serius..kalo tak caya,tanya housmate aku..sbb kalo aku tak ada kat umah tu,senyap je umah tu..tp bila aku dah balik,baru la jd bising..haha
*maybe sbb aku psg lagu kuat-kuat ataupun aku suka kaco orang...

5) Aku suka kaco housemate aku..tp tak pe..diorg suma spotting ;p

6) Aku suka main pancut-pancut air guna penyembur air utk iron baju tu kat Oren..
*termasuk cipot ngn nyomot,natang tu selalu kena sembur...haha

7) Aku suka main sofball..peringkat tertinggi adalah menjadi wakil negeri..
*sbb tu aku putih..3 bulan kena training lepas zohor...

8) Aku tak suka hang out sorang-sorang..mesti nak berteman even pegi minum/makan kat kedai..
*Azie,Hazim ngn Oren selalu jd mangsa kena teman aku...

9) Aku mampu tersenyum walaupun aku sebenarnye sedang mengalami masalah..
*sbb aku tak suka pikir masalah aku bila berhadapan ngn kengkawan...

10) Aku tak suka org mengeluh !!!
*masalah takkan selesai kalau selalu mengeluh...& ini prinsip aku"~It is either easy or impossible~"



...*p/s: sory lambat hapdet...pasni tag dr Reen plk..hukhuk..

Tuesday, February 3, 2009

 Grab KAMI The Muvie & Anak Kelantan



[Click Here To Download]




[Click Here To Download]




p/s: [If need pass : mysahabat.org]

Friday, January 30, 2009

 Matshuk..awat hang tak leh tido plk ni??

Haa kali ni aku pelik..pelik sgt dgn si Matshuk ni..dah pkl 2 pagi,dok melilau lagi..skjp-skjp bangun tido..pi jenguk kat tingkap..pastu smbg tido balik..pastu tak dan 5 minit..bangun balik..pi toilet..jenguk ikot tingkap kat toilet..pastu sambung tido balik..pastu tak dan 5 minit lagi..bangun balik..pi turun bawah pulak..jenguk ikot tingkap bawah pulak..


Nak ckp sakit,tak nampak mcm sakit..balik keje tadi masuk-masuk umah je terus jadi mat renyih..dok merenyih je..aku marah-marah tp matshuk tesenyum je..lebar sampai ke telinga....


Selidik punya selidik,persoalan aku terjawab...yang si matshuk dok tersengih-sengih pas balik keje tadi dgn tertinjau-tinjau ikot tingkap sampai tak lena nak tido tu rupa-rupanya......


haaa sbb "Dancing Doll" dia dah mai...hehe
*aku lebih selesa dengan panggilan Dangdut Doll*



Tido la matshuk..tak hilangnye la..insuran hang kan ada..hehe


Matshuk cakap lepas ni kalo ada apa-apa trip,suma skali dijemput naik Dangdut Doll dia ni..Dia cakap bleh muat 20 orang..hehe






...p/s:
1)AsPalela,aku nak beli viva bulan 4...murah-murah je da la..ko tak yah mark-up tinggi-tinggi..aku pancitkan tayar kete ko nnt..hehe
2)Nasib baik awal sket..dapat la plat WSF..Kalo lewat sket....haaa lu pikir la sendiri!!! hehe

Thursday, January 22, 2009

 Repost : Cadangan Tarikh Utk Trip2 Tertentu...

6 Feb 09-21 Feb 09

Nak gi tgk teater PGL ngn Pakya & Ajis bersama Aweks2..Tarikh tak tetapkan lagi..Nnt aku kompem balik



21 Feb 2009
Nak gi Melaka & Umbai ngn Ajis..Dia yg akan arrange(Ajis Ketua)..Tarikh seperti yg ditetapkan..Nnt aku kompem lagi skali...


Bln Mac 2009
Nak gi Gua Tempurung ngn Oren..Dia yg akan arrange(Oren Ketua)..Tarikh tak tetapkan lg..Nnt aku kompem balik



Bln April 2009
Nak gi Cameron Highlands ngn Pakya..Dia yg akan arrange(Pakya Ketua)..Tarikh tak tetapkan lg..Nnt aku kompem balik


1-3 Mei 2009
Trip to Tioman Island..

Wednesday, January 14, 2009

 Larangan Mencetuskan Kontroversi...!!!

Ceh, tajuk pun dah mcm berita kat utusan...

Peringatan 1 !: Coretan ini layak dibaca oleh golongan yg dah besar sahaja!



Smlm aku lepak ngn pakya ,fitri & aro kat cendol...alih-alih topik yg sama...kontroversi...kontroversi...kontroversi...tgh sedap-sedap dok bercerita,ajis dgn maya plk yg dtg...sambung lg cite psl kontroversi...lepas tu dtg lak apit ragbi...sambung lg cite psl kontroversi...wth!! dulu-dulu lepak sama-sama tak pernah cite benda-benda bodoh mcm ni..sbb apa tiba-tiba cerita psl ni?? SEBAB KITORANG DAH BESAR!!!

Tup..tap..tup..tap..Aku terpikir..Kenapa semua ni wujud? Persahabatan yg dibina dari UPM dulu semakin lama semakin tak kukuh..ada yg dekat UPM dulu tak pernah rapat tp bila dah duduk sekali mmg aku rasa tak perlu rapat dgn org yg dah memang jenis perangai cmni..Org tu sibuk nak jatuhkan org ni dan sebaliknya..Dulu jalan sama-sama..Skrg ni,nak pandang mata kawan sendiri pon dah tak nak..Aku tak nak sentuh pasal punca-punca kontroversi ni tercetus..korang dah cukup matang dan mampu pk sndri..SEBAB KORANG DAH BESAR!!!

Aku tak salahkan kemudahan blog 100% punca timbul kontroversi..sbb blog ni utk dibaca oleh org-org yg open-minded sahaja..kalo tak tahan nak baca,tak yah baca..kalo tak nak kena kutuk,jgn cari pasal dgn org..silap kat mana? silap kat diri korang sendiri..kalo ada org tak puas ati & mcm saja nak tala kat korang tu,mesti ada sbb-sbb sblm ni yg korang buat kat org tu..dan aku paling benci org yg menuding jari kat org lain atas kesalahan yg korang sendiri buat..kenapa mesti nak cari kesalahan orang lain?? kenapa mesti nak tuding jari atas kesalahan yg korang sendiri buat?? kenapa korang tak nak mengaku salah?? ego korang?? kuat sgt ke korang?? salah!!! SEBAB KORANG DAH BESAR!!!

Lepas ni aku nak ambik sikap berkecuali mcm Pakya, Ajis ngn bdk-bdk umah aku..apa yg korang nak buat,korang buat la..nak bergaduh ke,nak bertumbuk ke sepak terajang ke,lantak korang la..ikot suka ati korang la..SEBAB KORANG DAH BESAR!!!

Aku mintak maaf kalo aku pon sekali terlibat dalam pencetusan kontroversi yg sebelum-sebelum ni..aku tak nak kalo ada ape-ape program nnt,ada la mulut-mulut yg berbisik kat telinga aku,"jangan la ajak budak ni,dia ni tak best,nnt gaduh je,tak syok la kita berjalan"..bila aku pk balik,kenapa korang nak jatuhkan kawan-kawan korang sendiri?? sbb korang dengki dgn pencapaian diorg?? sbb korang tak sehebat diorg?? sbb ego korang lg tggi dari diorg?? salah!!! SEBAB KORANG DAH BESAR!!!

Dah..aku malas nak membebel lg..SEBAB AKU DAH BESAR!!!




"LU PIKIRLAH SENDIRI"


p/s:
1) pesanan adalah untuk diri aku sendiri dan juga untuk orang-orang yg dah besar sahaja...
2) ajis, pakya ngn oren;bila trip kita nak gi Umbai(ajis ketua), Gua Tempurung(oren ketua) ngn Cameron(pakya ketua)??


Peringatan 2 !: Komen hanya layak ditulis untuk orang yg dah besar sahaja!

Monday, January 12, 2009

 Boycott Product Israel & US !!!

Syarikat : Phillip Morris
Produk : Rokok dan Makanan
Jenama : Marlboro, Virginia Slims, Benson & Hedges, Winston, Gold Coast, Merit, Parliament, Alpine, Basic, Cambridge, Bristol, Bucks, Chesterfield, Collector's Choice, Commander, English Ovals, Lark, L&M, Players and Saratoga, C e d'Or, Philadelphia, Polo, Milka, Malabar, Marabou, Prince
Fakta : 12 % keuntungannya adalah untuk Israel, Setiap hari umat Islam membelanjakan USD 800 juta untuk membeli rokok mereka, keuntungan purata 10% atau USD
80 juta sehari. JADI USD 9.6 JUTA DUIT ORANG ISLAM PERGI KE ISRAEL SETIAP HARI

Syarikat : Coca-Cola - McDonalds - Burger King - Pizza Hut, KFC
Produk : Minuman Jenama : Light Coke, Fanta, Sprite, Canada Dry, Crush, Schweppes, Minute Maid, Nestea, Dr. Pepper
Fakta : Sejak 1966 Coca Cola meyokong penuh negara Israel. Coca Cola telah menerima anugerah tertinggi dari kerajaan Israel kerana lebih 30 tahun menyokong mereka serta membantah boikot Liga Arab terhadap Israel.

Syarikat : Nestle
Jenama : Kit Kat, Perrier, Libby, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (cat food), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Frutips
Fakta : Syarikat Swiss ini dimilikki 50.1% oleh syarikat Israel, Osem Investments. Pada tahun 2000 mengumumkan untuk melabur berjuta-juta dolar di Israel dalam R & D. Pada tahun Peter Brabeck-Letmathe bagi pihak Nestle menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : Disney
Produk : Disneyland, Euro-Disney, Jenama Disney, Kartun, Filem
Fakta : Pameran Walt Disney Millennium di Epcot Centre Florida menonjolkan Jerusalem sebagai ibu negara Israel. Kos US 8 juta untuk pameran ini dibiayai US
1.8 juta oleh Israel untuk menentukan isi kandungan pameran. Ini adalah kempen Israel menggunakan Disneyland untuk menguasai Jerusalem sepenuhnya.

Syarikat : Delta Galil Industries Ltd.
Produk : Pasaraya, Pakaian dan Kasut
Jenama : JC Penney , Carrefour Nike, Reebok, Converse, Calvin Klein, Gap, Boss, Ralph Lauren, Banana Republic, Bauer, Wrangler, Dim, Old Navy Dockers, Celio, J. Crew , Caterpillar, Lou Riders, Pryca
Fakta : Syarikat kain terbesar Israel. Pengasasnya Dov Lautman adalah kenalan rapat Presiden Israel ketika itu Ehud Barak.

Syarikat : Nokia
Produk : Telekomunikasi, talipon bimbit dan elektronik
Fakta : Nokia melabur begitu banyak di Israel dan memanggilnya PROJEK ISRAEL.

Syarikat : Danone
Produk : Makanan, minuman dan biskut
Jenama : Evian, Alpina, LU Biscuits, Tuc, Volvic, Strauss dairy, Jacob biscuits, Danone yogart, HP foods, LEA & PERRINS, Sant? Galbani, Danao, Danette
Fakta : Pada tahun 1998 Franck Riboud bagi pihak Danone menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel, Netanyahu. Anugerah tertinggi negara Israel untuk syarikat yang memperkukuhkan ekonomi Israel. Institut Danone, satu institut Penyelidikan dan Pembangunan telah di tubuhkan di Israel pada tahun 1998.

Syarikat : Johnson & Johnson
Produk : Kesihatan.
Fakta : Pada tahun 1998 Roger S. Fineon bagi pihak Johnson & Johnson, menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu.

Syarikat : Revlon
Produk : Kosmetik
Fakta : Jutawan Ronald Perelman yang memilikki Revlon adalah seorang Zionis. Penyokong kuat Zionis Merupakan pemegang amanah Pusat Simon Wiesenthal Center yang menggunakan Holocaust untuk mendapatkan sokongan Zionisma dan Israel.

Syarikat : AOL Time Warner
Produk : Media Elektronik dan Cetak
Jenama : ICQ, Warner Bros, CNN, AOL, Times magazine
Fakta : AOL memperuntukkan 30% daripada portfolio keuntungan di Israel. Pada tahun 1998 AOL menerima anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : IBM
Fakta : Mempunyai 1700 pekerja di Israel. Satu dari 3 syarikat yang disanjung semasa Jamuan Makan Malam Liga Persahabatan Amerika-Israel Untuk Demokrasi pada 25 Jun 2001 bersama Ariel Sharon.

Syarikat : L'Oreal
Jenama : Giorgio Armani, Lancome, Biotherm, Garnier, Helena Rubinstein, Donna Karan, Vichy, Cacharel, Maybelline, Redken, La roche-posay, Carson
Fakta : Setelah disaman US 1.4 juta kerana menulis surat pada Liga Arab bahawa mereka menutup kilang di Israel, mereka kemudian melabur dengan begitu banyak di Israel. Kongres Yahudi Amerika amat berpuas hati dengan L' Oreal dan menganggap mereka sahabat akrab.

Syarikat : Intel
Produk : Perkakasan komputer
Fakta : Intel adalah penyokong kuat Israel. Pusat pembangunan pertama di luar Amerika didirikan di Haifa pada 1974.

Syarikat : Est Lauder
Jenama : Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances, Stila
Fakta : Pengerusinya, Ronald Lauder, pernah menjadi pengerusi Persidangan Utama Kesatuan Amerika Yahudi. Juga adalah presiden Tabung Kebangsaan Yahudi yang fungsinya ialah untuk menghalalkan pengambilan tanah rakyat Palestin oleh Israel.

Syarikat : News Corporation
Produk : 20th Century Fox, Star, SKY, New York Post, National Geographic Channel, News of the World, The Times, The Sun, Nursery World, The weekly Standard, Daily Telegraph, Harper Collins
Fakta : Murdoch's New Corp. melabur dengan begitu banyak di Israel.

Syarikat : Kimberly-Clark
Produk : Huggies, Kotex, Kleenex, Scott, ANDREX products Freedom, Scottex
Fakta : Pada tahun 1998 Robert P. Van der Merwe , Pengerusi Kimberly Clark , menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu, kerana sumbangan mereka dalam membangunkan ekonomi Israel.

Syarikat : Procter and Gamble
Produk : Kesihatan, sabun, syampu
Jenama : Head & Shoulders, Pert Plus, Pentain, Always, Tide, Crest, Pampers, Lux, Palmolive, Camay, Zest, Ariel, Fairy, Signal 2, close up, colgate, Monsieur Propre, Oil of Olaz, Petrol Hahn, Pringles, Sanicroix, Tampax, Tempo, Vicks, Vizir, Yes Swiffer, Ace, Action 500, Bonux, Mr Clean

MARS INC - Bounty, M&M's, Mars, Snickers, Twix, Uncle Ben's, Whiskas, Pedigree, Balisto, Brebbies

HASBRO - Parker, Pokemon, Star Wars, Episode I, Monopoly, Brothers, MB, Playskool, Tiger

GILETTE - Braun, Duracell, Gillette, Oral-B, Paper-Mate, Parker, Waterman

COLGATE PALMOLIVE - Ajax, Palmolive, Tahiti, Axion, Bingo, Fabe, Felire, La croix, Mennen, Murphy, Paic

Haagen - Dazs Ben & Jerry, CAMPBELL, Kellogg, Canderel, Levis, Raid, Heinz.

Wednesday, January 7, 2009

 Beware of this emel !!!

*************************************************************************************
*************************************************************************************
"From : Maybank Group (accountsettingsm2u@maybank.com.my)

Subject : Activate Your Account Settings



Dear customer,

Kindly upgrade your account for the latest setting for the year 2009

This will require your authentication code to complete this settings

http://www.maybank2u.com.my/2009-upgrade.asp"
*************************************************************************************
*************************************************************************************



**Jangan la sesekali korang tekan link yg dia bg tu sebab link yg akan keluar nnt bukan spt yg dia soh tekan tu sebaliknye proxy yg dah bp kali jump and at the end baru la sampai ke link maybank2u korg tu..

**Org ni nak curi password ngn username korg..

**Contoh link yg akan kuar:
http://www.homsgovernorate.org.sy//hg/admin/upload/details/Maybank2u/Maybank2u.html


Harap maklum....


p/s: * sorang member aku dah ada yg terkena..

Thursday, January 1, 2009

 Hepi New Year!!!

“Another fresh new year is here . . .
Another year to live!
To banish worry, doubt, and fear,
To love and laugh and give!

This bright new year is given me
To live each day with zest . . .
To daily grow and try to be
My highest and my best!

I have the opportunity
Once more to right some wrongs,
To pray for peace, to plant a tree,
And sing more joyful songs!”