Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Tuesday, March 17, 2009

 Re - post : [Tioman Trip] Help Me to choose the budget...

Salang Indah Beach Resort


On Pakej:
-2xnight accommodation quad sharing room
-2xBreakfast
-1xlunch
-1xDinner
-1xBBQ Dinner
-Snorkeling Trip only to Coral Island & Marine Park (not including equipment+Island Hopping)
-Ferry(+ RM5 Marine charge)
-Surcharge Public Holiday/Wesak (+RM20)
-Transport SK-Mersing (+ RM50)

Total = RM 355
(++ not including *Island Hopping+ snorkeling equipment)


*Harga yg aku state kan adalah utk 20 org..
Resort pon telah bertukar ke Salang Beach Resort (RM145/quad room) sbb kat Salang Pusaka Resort(RM 180/quad room & RM 140/twin room) tinggal 4 chalet quad je..

On Pakej:
-2xnight accommodation quad sharing room
-2xBreakfast
-1xlunch
-1xDinner
-1xBBQ Dinner
-Snorkeling Trip only to Tulai Island (not including equipment+Island Hopping)
-Ferry(+ RM5 Marine charge)
-Surcharge Public Holiday/Wesak (+RM30)
-Transport SK-Mersing (+ RM50)

Total = RM 375
(++ not including *Island Hopping+ snorkeling equipment)




Bkn Pakej
-2xnight accommodation quad sharing room (RM145 x 5Chalet x 2 days)/20
-Island Hopping + Snorkeling Trip + Equipment (+ RM100)
-Surcharge Public Holiday/Wesak (+RM30)
-Transport SK-Mersing (+ RM50)
-Return Ferry (RM70 + RM5 Marine charge)

Total = RM 327.50
(++ not including meals)




..p/s:
-* Island Hopping + Snorkeling (Asah waterfall just outside of Mukut Village,Duty free shopping & Lunch in Tekek, Snorkeling at Marine Park, Renggis Island, Paya, Juara) from 9.30 a.m to 5.30 p.m
-* snorkeling equipment dlm RM 20



so,which one yg korang nak???




.....................................................................................

17 annotations:

matshuk said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....rambang mata

Mr Asrul said...

mesti r yg paling murah...yg wat trip kali ni mhl ialah snorkeling dgn ferry...kalo ade alternatif lain mungkin dpt dikurangkan kos keseluruhan...

Lyter said...

ada satu lg yg jd mhl..surcharge public holiday..sbb 9hb tu hari wesak..RM 30..siot jek..

agHoo said...

mahalnya wei..sesungguhnya aku xmampu..
aku miskin hina..lalalalala..

saizulhafiz said...

aku vote yg first...

Hafizzul Kamarudin said...

aku vote yg RM327...sebab walaupon xde makan, tp ada island hopping ngan equipment bg yg xde equipment..seronok skit..bab makan tu masalah kecik je kot...xkan sane xde kedai makan..xpon bawak bekal jer cam perhentian....kite gi sane nk enjoy bukan nk makan...hanya sekadar pendapat aku sahaja..

Anonymous said...

kedai makan byk x?

Mr Asrul said...

kpd lyter...maybe ko bole cari ke snorkeling yg len...akak tu kencing je...kate nak bg murah snorkeling...rm100 sorg!! gile...satu bot 10 org...die dpt rm1000!! x patot

Mr Asrul said...

pembetulan...island hoping tu ape r sgt...hoping from 1 island to another je..camtu pon nak cas seratus...!!

Lyter said...

kedai mkn byk je..

as :
no agent tu 0137239911
salang pusaka resort 094195317
no salang beach resort 077992337-xde arrange snorkeling trip..so,aku kena guna salang pusaka sbb diorg ada sediakan trip snorkeling..

bole la tepon sume no ni kalo ada pe2 nak tny..

mcm yg aku ckp,snorkeling trip kalo RM70/pax utk satu tmpt snorkeling trip shj (Coral Island sahaja)..
kalo RM100 (Juara,waterfall,paya,renggis & marine park)

so,mana lg berbaloi?

aku br kompem ngn snorkeling trip td..diorg bleh bg RM90/pax sbb kita ramai..*jgn mntk RM80/pax,nnt ko kena gelak mcm aku kena..

kalo xcy,bley tepon..xpe..xsalah kalo bertanya..mn la tau korg xcaye kt aku kn??

n aku tau cmne aku bt keje..igt sng ke diorg nk tipu aku..rate yg agent tu bg sm je dgn rate resort tu..sbb tu aku keep no resort tu..sng aku nk tny nnt..harap maklum..

p/s:aku rs aku dah bgtau sume yg trip tioman ni mhl lg dr perhentian..so,jgn bandingkan dgn trip2 yg lps..

Mr Asrul said...

hahaha...lyter ko marah ke...??aku caye je...org len pon caye je....sbb tu bg ko arrange..psl surcharge tu bole x kite wat cm kat perhentian tu....curi2 nek bot...hahaha...xde ke slow bot g tioman r???haha...baru syok...

Lyter said...

bkn aku mrh..cume aku nk ko phm,mmg aku saje2 nak buat bg mahal ke pe??
kalo ada yg murah,np aku xambik yg murah??mmg aku sj nk bazirkan duit aku sndri ke pe??
tu je...

xde r bot nelayan..ferry ngn bot laju je yg ada..

Hafizzul Kamarudin said...

ok gak 355 tu...tp yg xde equipment tu kena beli siap2 r..xpon bayar sendiri...pastu untuk makan plak,make sure semua dapat...bukan cam perhentian, hari ni org lain, esok org lain... apa2 pon aku x kisah mana2.

carill said...

Ok gak tu!! :)

miss said...

oke la tew~ huhuhu....

aroma said...

n aku tau cmne aku bt keje..igt sng ke diorg nk tipu aku..rate yg agent tu bg sm je dgn rate resort tu

ko bukan senang ditipu ke lyter?? ekekekekeke..

Lyter said...

erk..aku ke ko yg sng kena tipu ni? siap bg org hp ko lg..hikhik..