Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Monday, March 2, 2009

 Gagak Hitam ku keletihan...

Camne nak start cerita eh? hmm xjadi lah aku tuliss..korang tgk je la gambar-gambar ni...

Homestay

..Aku stay satu malam kt umah pakya pastu satu malam kat homestay..bdk2 pompuan stay dua malam..harga homestay sebilik Rm80..ok la sbb bleh duduk 4 orang..tp xtau cmne nak off air-cond..bgn pagi pon lmbt sikit sbb masing-masing dah beku..


Kenduri

..bermakna gak aku gi kenduri ni..aku jumpa bdk skolah lama aku..rupa2nye dia housemate dgn si Kamal (pengapit)..keje kat USJ je pon..punya la dekat setahun dok kt equine,tp tak pernah jumpa dia ni..huish..nnt aku soh Kamal bwk dia join futsal..


Penang

..kelam kabut naik feri sbb takut susunan kete dalam feri nnt berterabur/takut xdapat naik skali..nnt ssh plk nak gerak skali...huhu



..lepak Padang Kota buat aku rasa nak makan semua skali yg ada kat sana..aku mkn Pasembor,Laksa,Char Kuew Teow,Kerang Bakar,Jeruk..Soknye mkn Laksa kt umah Aizat..xdan nak snap gak sbb dah lapa sgt..Hazim plk bwk aku mkn kt Mee Penang kt Batu Kawan..Best gile..tp gmbar xdan nak snap gak..huuu..mkn..mkn..mkn lg...



..lepak Gurney sambil melayan jem dan layan angin ditepi laut...tak leh lepak lama-lama sbb nak gi membeli-belah kat Batu Feringgi plk..



..dulu aku rasa kapal besar tu xde..ni mungkin sbb kena tsunami ni..tu yg tersadai sbijik kapal tu..sambil tu membeli belah kt hooker street..aku tak larat nak jalan kt semua kedai sbb pjg sgt..ada r dlm 2km..penat woo..3x benti beli air..



..pastu lepak minum kt tepi pantai batu Feringghi..pe nama ntah tempat ni..Melati cafe kot..ada sampan Oren park kt tepi pantai tu..dia nak balik umah dia kena guna sampan tu la..gambar xdpt nak snap sbb xcukup cahaya..Oren simpan sampan tu dlm gelap..hehe...



..odw balik,disebabkan awal lg,so benti jap mandi air panas kt Sg. Klah..best gak r..gambar xdpt nak snap byk sbb aku dah tak sabar nak kena rebus..hehe



..ParaSit : Gambar gi Melaka minggu lepas Disini dan Disini...

9 annotations:

saizulhafiz said...

aku sgtla jeles dan marah sebab aku xde dlm list ni...mmg menarik...wawawawaawwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....sedihnya.aku single d tinggalkan

ReeBeLLe said...

aku mau sume gamba!

azie said...

uh,muka sy nmpak tembam dalam gambar2 ni..ni mesti salah kamera ni..

Lyter said...

apih:
hehe..xpe,nnt ada peluang,join la..


reen:
aku dah bg kat pakya..nnt ko copy kat dia..


azie:
eh,xnmpk ke gmbr yg awk mengadap pasembor tu..awk mkn sorg kn? kn? dah tu xnk ngaku tembam lg..huish..

azie said...

eh eh,awk mkn byk pasembor tu..sy mkn kerang lebih..hehee

agHoo said...

pasemboq sape plg mahal??hehe..

Lyter said...

azie :
a'ah..kerang awk bantai..laksa pn awk bantai..char kuew teow pn awk bantai..jeruk lg..mee penang lg..xnk ngaku lg?


aro :
haa ada org tu beli pasembor sampai RM 45..perghh..mmg btl2 mengidam pasembor nih..sabiaq..sabiaq..haha

-reha- said...

ade bakat utk jd photographer!!ape lagi...belilah dslr dgn kadar segera!hhahahha....

Lyter said...

reha :
ceh..mana ada..baru blajar sikit2..nnt dah pandai sket lg,br la aku beli kot..huhuu