Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Wednesday, January 14, 2009

 Larangan Mencetuskan Kontroversi...!!!

Ceh, tajuk pun dah mcm berita kat utusan...

Peringatan 1 !: Coretan ini layak dibaca oleh golongan yg dah besar sahaja!



Smlm aku lepak ngn pakya ,fitri & aro kat cendol...alih-alih topik yg sama...kontroversi...kontroversi...kontroversi...tgh sedap-sedap dok bercerita,ajis dgn maya plk yg dtg...sambung lg cite psl kontroversi...lepas tu dtg lak apit ragbi...sambung lg cite psl kontroversi...wth!! dulu-dulu lepak sama-sama tak pernah cite benda-benda bodoh mcm ni..sbb apa tiba-tiba cerita psl ni?? SEBAB KITORANG DAH BESAR!!!

Tup..tap..tup..tap..Aku terpikir..Kenapa semua ni wujud? Persahabatan yg dibina dari UPM dulu semakin lama semakin tak kukuh..ada yg dekat UPM dulu tak pernah rapat tp bila dah duduk sekali mmg aku rasa tak perlu rapat dgn org yg dah memang jenis perangai cmni..Org tu sibuk nak jatuhkan org ni dan sebaliknya..Dulu jalan sama-sama..Skrg ni,nak pandang mata kawan sendiri pon dah tak nak..Aku tak nak sentuh pasal punca-punca kontroversi ni tercetus..korang dah cukup matang dan mampu pk sndri..SEBAB KORANG DAH BESAR!!!

Aku tak salahkan kemudahan blog 100% punca timbul kontroversi..sbb blog ni utk dibaca oleh org-org yg open-minded sahaja..kalo tak tahan nak baca,tak yah baca..kalo tak nak kena kutuk,jgn cari pasal dgn org..silap kat mana? silap kat diri korang sendiri..kalo ada org tak puas ati & mcm saja nak tala kat korang tu,mesti ada sbb-sbb sblm ni yg korang buat kat org tu..dan aku paling benci org yg menuding jari kat org lain atas kesalahan yg korang sendiri buat..kenapa mesti nak cari kesalahan orang lain?? kenapa mesti nak tuding jari atas kesalahan yg korang sendiri buat?? kenapa korang tak nak mengaku salah?? ego korang?? kuat sgt ke korang?? salah!!! SEBAB KORANG DAH BESAR!!!

Lepas ni aku nak ambik sikap berkecuali mcm Pakya, Ajis ngn bdk-bdk umah aku..apa yg korang nak buat,korang buat la..nak bergaduh ke,nak bertumbuk ke sepak terajang ke,lantak korang la..ikot suka ati korang la..SEBAB KORANG DAH BESAR!!!

Aku mintak maaf kalo aku pon sekali terlibat dalam pencetusan kontroversi yg sebelum-sebelum ni..aku tak nak kalo ada ape-ape program nnt,ada la mulut-mulut yg berbisik kat telinga aku,"jangan la ajak budak ni,dia ni tak best,nnt gaduh je,tak syok la kita berjalan"..bila aku pk balik,kenapa korang nak jatuhkan kawan-kawan korang sendiri?? sbb korang dengki dgn pencapaian diorg?? sbb korang tak sehebat diorg?? sbb ego korang lg tggi dari diorg?? salah!!! SEBAB KORANG DAH BESAR!!!

Dah..aku malas nak membebel lg..SEBAB AKU DAH BESAR!!!




"LU PIKIRLAH SENDIRI"


p/s:
1) pesanan adalah untuk diri aku sendiri dan juga untuk orang-orang yg dah besar sahaja...
2) ajis, pakya ngn oren;bila trip kita nak gi Umbai(ajis ketua), Gua Tempurung(oren ketua) ngn Cameron(pakya ketua)??


Peringatan 2 !: Komen hanya layak ditulis untuk orang yg dah besar sahaja!

25 annotations:

aku dah besar said...

aku sokong sebab aku pun dah besar!

miss said...

wah.

penuh dgn emosi.

(.=

ReeBeLLe said...

aku tanak cetus kontrevesi.. tp aku nk bg pendapat.. kadang2.. lg byk kite gadoh.. maknenye kite semakin rapat..

dulu2 tak rapat sgt kot.. soo malas nak amek kesah.. bile da dok satu umah.. n smakin rapat.. kadang2 mcm2 kite tak puas ati.. tegor tu bkn utk gado.. tp caring kot.. mebe kadang2 salah cara..

huhuhuuh.. takot nk bg komen ni.. kang aku plak kene tibai.. diulang skali lg.. ni sekadar pendapat.. sbg org yg juge da besar.. aku trime kutukan dan pujian..

segale pujian didahului dgn trime kaseh... nyiaahahaha..

bg long said...

mmg la msg2 dah besar.. tapi sapa paling besar haa?

Lyter Kaka said...

aku dah besar:
tq ;)

ina:
emo sket pg2 ni..seb bek da ok..huhuuu~

reen:
aku sokong pendapat ko..kalo nak tegur org tu biar betul caranye..jgn main sembur ikot ati je..

bg long:
haaa..tu dia..depa xtau sapa lg besar dari depa..hehee..

Hafizzul Kamarudin said...

yup...aku setuju ngan ko lyter...masing2 dah besar, kenape nak gaduh2 lagi...kalau orang tegur tu makna nya dia amik tau pasal kita...kita plak jangan la melenting bila kene tegur..pikir la positif...mungkin memang salah kita kan...kalau kita difitnah, berdoa la agar org tu dapat balasan setimpal...pergaduhan & pertumpahan darah ni adalah pilihan terakhir..

dan aku rasa baik la dielakkan post2 pasal politik didalam blog kita...sebab politik ni la biasanya yg selalu mengundang kontroversi...kita pun sedia maklum semua orang pun berbeza fahaman politik mereka..oleh itu kalau boleh elakkan la..yang dah lepas tu lupakan lah, jangan diambil hati..


p/s: sekadar cadangan & peringatan, xde point kat sape2...isk panjang la plak...

agHoo said...

hihihi nak join gak..org tua cakap gado ni bley mengeratkan lg silaturahim..
betol x pijoe?wakaka...

Hafizzul Kamarudin said...

hahhaa...patut aaa smlm mu ajok aku tidur kt bilik mu...haih xmboh aku...wakakakaka...

agHoo said...

gay menatang nih..isk!!muahahaha

Lyter Kaka said...

Pijo & Reen: Tq..point korang memang la sgt bermakna..aku tak terpikir lak nak tambah point korang tu kt tajuk yg aku post..sbb aku tgk dah pjg sgt..so,aku benti la menaip..hehe..semoga menjadi rujukan untuk org yg kecik..hehe..watever pon,tq lg skali..


Aro & Pijo: Lain mcm korang ni..dah tlampau rapat sgt ni..kena kurangkan gaduh r baru renggang sket..kalo slalu gaduh nnt,makin rapat lak..hehe...

carill said...

wawawa...hebat ar hujah2 ko liter keblakangan nih, mesti power kalo amik subjek penyeliaan personnel balik :D btol ckp ko, aku sokong!!

Lyter Kaka said...

carill: jgn puji lebih2..kembang aku nnt ;D

fird said...

aku pon org besar gak.. iskh2..

azie said...

sy pon nk sokong..masing2 da besar..

sy pon da besar..sila tukar nama sy kat blogger's tu..
azie@besar-kun..bole?hahaha

Lyter Kaka said...

fird:
haha..poyo jek..sabtu ni ko g midvalley x? ada career fair..cari la keja baru..jgn asek kayakan dennis je..hehe

azie:
a'ah..iye la tu..bdk besa mane bleh mrajuk selalu..hehe..kang kalo letak besar-kun nnt,awk ckp sy perli plk..huhuu~

saizulhafiz said...

erk..ko mrh aku ek???..ke ko mrh sebab aku ajak penyokokng hudud bertumbuk???...biasala org kalo dok baik2 lama pijak kepala..kita kwn2 masa kt UPM lg best aku rs.best je lepak mana2 trip xde pn nk gado2.aku rs geng2 yg baru nk baik dgn kita skrg je jenis xmsuk dgn perangai geng kita..aku stay macho cmni.jgn xajak aku pi mana2 plak wlpn aku ni xde dlm senarai carta organisasi ko..hahahha

Lyter Kaka said...

apih:
pe yg ko merepek pagi2 ni..aku ckp kat semua la..bia sume skali kena..bkn kes btumbuk..bkn kes pangkah-memangkah..tp umum utk kes yg jd smenjak 2-3 mggu ni..sbb aku dah bosan dgr cte psl gaduh je..kalo org len yg gaduh xpe gak..ni kwn kita sndri..sama2 kwn pn nak gaduh..tu yg xsdp nk dgr tu..dulu hepi,skrg da smakin kurang..
tp tu la..kita xleh halang sp pn yg nak kwn dgn kita..as long as diorg bleh ikot cara kita berkawan..bkn kita yg ikot kepala dia..
kalo ada trip g mana2,semua org aku ajak..kan? kan? kan? so,kire korang yg diajak tu sume ok la..hehe.. ::peace::


p/s: just my 2 cents

Mr Asrul said...

kenapa aku x tau pape psl kontroversi ni??? sbb aku dah besar ke???

Lyter said...

a'ah..ko da besa la tu kot...

isha said...

hey dude..am too a great fan of football..
Nice one....By the way i am Isha from india.I found your name in one of my friend's Blog.i have already added you in my blog roll if you dont mind please add me in your blogs friends list..LET US SHARE OUR EXPERIENCES.Bye takecare friend.And see you in next post...

carill said...

Liter, where did u find the things bout that maybank stuff?? mne ko tau psl fraud maybank tuh, gle ah...aku lg seminit nk tekan...is it real??

P/S: peh, wat blog trus dpt secret admire eh...hindustan mari lg...abisla azie,wahahahhaha :D

Lyter said...

slay:
haaa...ad r..member kite sorg dah kena..hehe..

azie said...

erm,aku pon isha ni linkkan jgak..huhuhh..

Fathuddin Mohd Abbas said...

Jgn gadoh... ingat kes kat cafe k12 dulu...

Fathuddin Mohd Abbas said...

Jgn gadoh... ingat kes kat cafe k12 dulu...