Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Thursday, May 1, 2008

 Budject Kasar untuk Planning ke pulau perhentian

Hi all,
kat sini aku bgtau ada sedikit perubahan pasal tarikh ngn tempat penginapan..
tarikh ditukar pada 6jun-9jun..6 jun btolak malam selepas kerja and check in pada 7jun..
chalet juga ditukar lagi skali kepada Senja Bay Resort...




Kos penginapan(3hari 2 malam) + bot perantara = RM 140
*(including breakfast = RM160)
*(including speedboat + breakfast = RM 180)
*(snorkling = RM 30)
Kos perjalanan dari KL ke Pulau Perhentian = RM 200(utk 1 kete)
1 kete = 4 orang = RM 50/person

Kat sini kite ada advantage yg mana chalet adalah fully air-cond, ada karaoke, internet wireless,klinik,restaurant n view yg menarik serta 24 hour working generator..
Bg sapa2 yang berminat untuk menjalani aktiviti *snorkling,boleh mendaftar on da' spot di sana nanti dengan bayaran RM 30 untuk 5/6 tempat/pulau yg boleh kite snorkel..

Jadi budject kasar range dlm RM 200-250 seorang
Tu just anggaran..kalo bleh adjust lagi murah, kitorang try adjust lagi..
Tentang penginapan,sape2 yang nak tahu lebih lanjut, sila klik Senja Bay Resort

Lupa lak nak terangkan tentang perjalanan..6 jun tu betolak malam dari sini lepas balik keje dan kita akan balik semula pada hari isnin memandangkan hari isnin tu cuti..kita akan check in chalet pada hari sabtu 7 jun and check out pada hari isnin 9jun..
And aku nak comfirm bape ramai yang betul2 nak pegi sebelum 3 May 2008..
Ini untuk memudahkan proses nak booking chalet dan kenderaan yang akan digunakan nanti..k tq..jgn lupe bgtau sume org yg nak gi..


p/s: * - optional
- sila bayar wang deposit RM 50 untuk booking chalet sebelum 15 May 08..sesiapa yang gagal membayar akan disingkirkan drpd trip..sory but i have too..

45 annotations:

sitizakiah said...

i'm in.. leh bwk pasangan x?

Lyter Kaka said...

bwk le..ley je..nanti bg nama kat aku eh..

ajis said...

komen..komen..komen.. ha tiga komen sekali aku anta

azie said...

yey,kiah ikot!!yey yey...
eh??pasangan?? JEMEY??
okeh..
heee :D

pijo said...

wei, 30 may ke 7 jun nih?

Lyter Kaka said...

7 jun..silap tarikh..hehe

rEEn said...

ya ampun..saye mengakui..kesilapan tarikh adelah kesilapan saye..sori evribadi..

Lyter Kaka said...

haa..abes la hg reen..ad org yg xley g ms tarikh tu..huhu..aku yg kne jawab..hukhuk :'(

maria said...

pasangan yg mane kiah??

Anonymous said...

kna tambah lg 1 list.. utk org yg nk g tp tkleh g.. hwaaaaa..

Anonymous said...

name aku xde pn...korg xjemput aku la eh?

pijo said...

haa lyter,tambah satu nama lg kt org yg nk g tp xleh g..

1)anonymous

hahaha..pastu ajak la anonymous ni,sian dier ko x ajak...hahhaha

Lyter Kaka said...

pijo,sp die anonymous ni?

Lyter Kaka said...

kiah..hg kne jawab sume ni kiah..sp psngn yg hg nk bwk?
sume org tny ni?
hehe..adakah lelaki btuah tu adalah jemey da' great?
hehehe....peace ;)

azie said...

kiah mana...
explain please...

maria said...

kiah lik kg la. semua tertanya2 pasangan kiah..biar aku yg jawab.. JEMEY!!

Lyter Kaka said...

aku dah agak dah..mesti bdk jemey seko ni..xde org len dah..

Anonymous said...

oit2.. bkn d bawah conideration r.. mmg x dapek nk g.. tp aku nk g gk weh.. kijam r dunia ni.. np tidak berlaku adil pd daku.. hwaaaaa..
-aku yg hampa-

Lyter Kaka said...

sp die anonymous ni? tls nm xley ke?
np? name ko teruk sgt ke smpi malu nk tulis nm?

Anonymous said...

bia la aku rahsiakan identiti aku buat masa ni.. hwaaa..
-aku yg kesedihan ditgglkn-

Lyter Kaka said...

huhu..ciannye die ;p

carillpower said...

aku dgn nia nkg skali...ade tmpt kosg lg tak??

Lyter Kaka said...

da penuh la..sory..

jemey said...

tak sabar nak gi..

sitizakiah said...

hoo korg.. biar aku explen. pasangn aku cipot r.. kucin hazzim

eez said...

komen komen komen komen.. klu ajis bagi 3 komen . aku bagi 4.. nahh!!

Lyter Kaka said...

haha..hg ngn ajis sm2 shot..kiah, mn ley bwk kucing..nnt ko lpe lak kt jemey pastu ko tgglkn jemey..jgn hmpakan ati jemey lg..huhu

elmo said...

eh...abih aku ko nak campak mne...aku nk g gak...siot...ko cnfrm ke eman tuh nak g...die tuh kan ehem2....

Lyter Kaka said...

loh..ko nk g ke? igtkan xnk..okeh..byr deposit RM 50 sbelum 10 May..bank in kt akaun CIMB aku..

ajis said...

lyter ko bawak kawan ko satu tu yg kitorang blh nampak ker xblh? hahaha..

Kwn Lyter said...

"sila bayar wang deposit RM 50 untuk booking chalet sebelum 15 May 08.."

bagaimanakah cara pembayaran?

mr_asrul said...

weh...tbe2 ade org nak ikot...die x sggp tgk aku g sorg2

carill said...

liter, mmg xleh nk join dh ke...tarikh nkg lmbt lg maa..hmmmmmm

Anonymous said...

hah? liter ke lyter? huhuhu.. cian ko eh lyter.. elok2 api jd air plk.. 2.5 liter.. huuuu....
-aku lah-

Lyter Kaka said...

Reply ajis;
nnt la aku tnjukkn kwn lyter tu..hehe..sabo2 la..

Reply kwn lyter;
cara pembayaran leh bank in kat akaun cimb aku b4 10 May ni..ni no akaun 12150072119528..kalo dah bank in,bgtau aku.

Reply mr_asrul;
aku dah setelkan dah..seb bek ko..huhu

Reply carill;
mmg la lmbt lg..tp masalahnye dah xley book chalet lg dah..sume dah penuh..

Reply anonymous;
bp kali nk pesan,tls nm tu..bia org knl..nnt xreply kang br tau =p
die sorg je pggl aku liter..aku xtau r BM die ms upsr dlu dpt bp..huhu

Anonymous said...

huhuhu.. rahsia dah xjd rahsia lg.. xpe la org len xtau.. hanya ko and aku je yg tau siapa aku..

cheers,
-me anon-

Lyter Kaka said...

owh..ko rupenye..igtkn sp =P

bukan kwn lyter said...

maybank acc tiada kah? seluruh kwsn equine ni ku belom jumpe dimanakah cimben depo machine..

Lyter Kaka said...

ni no maybank aku..156066074007..kalo dah bank in bgtau aku

Anonymous said...

oit oit.. jgn reveal acc no. nnt kna rampok.. hahaha..
-aku bkn perompak-

bob said...

wehh..napo mu dok update nih..

Lyter Kaka said...

Update list nama yang dah comfirm nak gi..
1) Lyter
2) Pakya
3) Ajis
4) Hapih ragbi
5) Pejo
6) Jemey
7) Matshuk
8) Oren
9) Santo
10) As
11) Azim
12) Syam
13) Eman
14) Apit Fitri
15) Azie
16) Reen
17) Ain
18) Zakiah
19) Yaya
20) Maria
21) Zet
22) Pah
23) Fitrah
24) Dila
25) Aro

Lyter Kaka said...

bob..hg x pi hg diam..

Eman said...

wei snorkling skali ke wei??

Lyter Kaka said...

kalo nk snorkling kne tmbh lg rm30..leh dftr kt sne je..xtmasuk dlm pakej pnginapan..die bg skali ngn equipment..