Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Tuesday, August 12, 2008

 WTF!!!

Kali ni aku nak ceritakan pengalaman pertama aku melihat kes ragut..Kejadian ini berlaku di hadapan Kelana Jaya Medical Centre iaitu berdekatan dgn opis aku..

Semasa aku hendak ke bank bersama opismate aku untuk bank-in cek, aku ternampak 2 eko mamat yg menaiki motor Yahama 125z berwarna merah sedang mengekori seorang perempuan yg sedang berjalan kaki ala-ala ayu sambil memakai spek itamnye..Masa tu aku xde la syak apa2..Lagipun aku tgh drive masa tu..Xsampai 2 saat aku menoleh ke tempat lain,dan aku memandang semula pada perempuan tersebut,aku lihat dia telah tersungkur sambil tangannya masih memegang beg tgn yg dibawanya sambil diheret oleh peragut berkenaan..Huh,syahdunye perasaan aku ketika itu..Kesian aku tgk perempuan tu jatuh tersungkur..Yg mamat peragut tu membonceng kat belakang..Yg seko lg konon2 jd driver tgh memecut motorsikalnye itu..Tp malangnye,tiada sapa yg boleh menolong perempuan tu disebabkan tempat itu tiada orang lain yg lalu lalang semasa kejadian itu..Aku beranggapan perempuan itu hendak pergi ke bus stop yg hanya 50meter dari tempat kejadian untuk menunggu bas..Perempuan tu menjerit-jerit meminta tolong..Aku pulak boleh lupe nk ambik no plate moto tu..Silap btl la..Aku terlupa nk ambik sbb aku dok tgk pompuan tu tgh tsungkur..Sebijik mcm dalam drama..Terpaksa la perempuan tu manamatkan hajatnya untuk berdating dgn boyfrennye memandangkan dia telah diragut..Dressing punya la seksi..Siap pkai sun glasses lg tu..

Moral of the story, korang yg pompuan-pompuan ni, berjaga-jaga la..Jgn la jalan sorang-sorang..kalo bley,jln la dgn laki..Baru la peragut tu xberani nk meragut korang..Sapa-sapa yg xde teman laki nak ajak berjalan,bley la ajak aku..Xpn cari la laki cepat-cepat sblm kes ragut ini menghantui diri anda..




Just for ur information...

10 annotations:

lenjes85 said...

hmm,nasihat tu da btol da..
tapi tang yg ajak die kalo xda teman tu pelik sket tu..huuu~

Lyter Kaka said...

alaa..bley la..

agHoo said...

ko xsuh jin ko kejar ke???

Lyter Kaka said...

xley..jin aku sumenye SLOW mcm ko!!!

carill said...

ala, kt tmpt tu mmg byk kes ragut..member aku kne ragut pon dkat kelana jaya medical tu gak...tah2 doktor kt situ bg info kt mat rempit tu...hahahaha (^=^)

Lyter Kaka said...

merepek dah ko ni..tp aku rs btl gak kot..hehe

Yezza said...

Aku ingat dalam story ni ko jadi hero penyelamat...hahah

Lyter Kaka said...

aku slmtkan pompuan je..sbb die kan kaum yg lemah..hehe..tp xsmpt nak tangkap perompak tu pon..huhu~

agHoo said...

pe ni lyter xdpt tngkap perompak tuh..lemah tenaga batin la ko neh..ahahaha

Lyter Kaka said...

laju oi die bwk moto..mana sempat nk kejar..kalo dapat kejar pon,belom tentu lg aku dapat tangkap die..ntah2 die ada pistol ke..tembak aku..mampos la aku..da ko ilang kawan yg best mcm aku nnt..ko gak yg sedih nnt..huuu~