Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Friday, June 27, 2008

 Publisiti @ mencapab???!! erkkkk!!!

Bosan aku..asek tengok blog org je..blog sndri xtau nak pos pe bende..hehe

Publisiti 1:
Aku nak cite ni...Critenye macam ni,masa aku balik kampung aku dekat Temerloh Pahang untuk meraikan majlis prkahwinan sepupu aku,tiba-tiba pulak datang la krew TV3..Aku ingatkan pak sedara aku ada jemput krew tu dtg majlis kahwin tu..So,aku buat bodo je la..Tiba-tiba ada sorang krew ni datang jumpe aku..Lepas bkenalan sekejap,aku pn diberitahu untuk program diorang..pastuh aku tanya la program ape yg encik ni nak buat..Jalan-Jalan Cari Makan ke?? tengah pelik-pelik tu,aku terpandang la muke mamat dua ekor yg nama die Amat dgn Azhari..Pastu dlm kepala aku,dah sah diorang nk buat rancangan Bang Bang Boom!!!..Aku cakap kat brader tu,x payah bagitau aku ape rancangan yg diorang nak but sbb aku dah tau..hehheh..
Dipendekkan cerita..diorang pon stanby untuk sediakan peralatan untuk kerja-kerja mengenakan orang..Mangsa yg dicari adalah pengantin lelaki @ sepupu aku..Diorang suruh sepupu aku tu amek 5 ekor ikan kembung mati dalam akuarium menggunakan mulut dalam masa 30 saat..huh..Silap orang la beb..Kitorang anak jati Sg. Pahang la..Sg. Pahang depan umah aku je pon..Kecik-kecik selalu berkubang dalam sungai tu..Pak sedare aku tu siap ada sangkar ikan patin ngn ikan talapia lagi tu..Kalo setakat ikan kembung mati tu, xheran sangat la pon..Sebabnye ikan laut xhanyir sangat mcm ikan sungai..Akhirnye dapat gak sepupu aku menyelesaikan cabaran tu..Dapat la RM300..Rekod tertinggi dlm Bang Bang Boom!! tu..Sebelum ni orang lain dapat RM10-100 je..Malam tu aku pau die..haha..Masa penggambaran,aku dok kat sebelah sepupu aku..Jadi tukang pemegang samping die..So,ada la muke aku terselit kat sebelah die..hehe..Dapat gak aku baju T-shirt Bang Bang Boom!! buat kenangan..
Tengok la siaran kat TV3 ari Jumaat ni pkl 9.30 malam..



Publisiti 2:
Aku bangun lambat nak pegi kerja ari tu..Dalam pukul 10.45pg aku sampai opis..Tengah parking moto tenggiling aku, tiba-tiba ada 2 orang datang kat aku..Sorang laki,sorang lg mesti la pompuan..Yg laki bawak camcoder,yg pompuan lak bawak microphone..Aku pelik dah ni..Rasa mcm nak lari je masa tu..Takut la ada pe2 kan..Sapa la yang tau..Sekarang kan banyak kes rompakan..Macam-macam cara orang merompak sekarang ni..Okeh..Sambung crita,yg pompuan tu datang kat aku pastu cakap nak buat interview..Pekejadahnye nak buat interview?? Aku xde anta resume kat die pon..Dah la aku lambat sangat masuk opis..Orang dah nak lunch,aku baru sampai..Rasa macam nak cabut je tp akak tu pujuk aku soh stay..
Die pn terangkan la sebijik-sebijik..Interview untuk servey rupenye,pasal penggunaan motorsikal & laluan motorsikal..Ye la,kan minyak dah naik..Orang ramai pegi keje naik moto je sekarang ni..
Aku pon ditanya la soalan-soalan yang aku rasa nenek aku yang x pandai naik moto tu pon boleh jawab..Dengan selamber la aku jawab..Siap bagi cadangan merapu lak tu,bagi minyak percuma untuk menggalakkan orang menggunakan motor..haha..Akak tu siap soh aku benti bercakap lg..huh,malu aku..cadangan aku tidak diterima..Kecewa jiwa ni..Tapi xpe..Muke aku masuk tv lg..hehheh..Kalo nak tgk aku masuk tv,tgk la astro Channel 502 Bernama, Jumaat, jam 10.00-11.30mlm..hehe..

Minggu ni,pada ari jumaat mlm,muke aku dua kali disiarkan kat tv..huhhuh..publisiti@mencapab...

12 annotations:

berto xxx said...

nice blog isnt it?


berto xxx

Lyter Kaka said...

erkk..haaa..ok2..tq..

pejo said...

eleh...stakat ikan mati...ape daaa..bagi kat aku buaya mati pon aku bole buat la..hahaha...aku nyampah tgk mamat bang2 boom 2 ekor tuh,kecoh semacam jek...

azie said...

waa,ti balik wajib tgk tv ni..
eh,dapat pau pengantin?!
hhehe,balik ti nak pau die lak r camni..

Lyter Kaka said...

haha..mamat tu memang kecoh pon..tp xpe..lyn je la..xkan nak halau kot..hehe..


eh kck,pngantin tu yg dpt duit..pau la die..pe lak nk pau org lak ni..xbleh...bt sit-up 10x dulu pastu br leh pau..hehhheh

saizulhafiz said...

perh ko masuk tv???bukan ko slalu masuk tv ke bila ade live bola..conpius aku ni mane satu ko ni.hahahhaa..ke ko pasang byk mane2 tmpt ade ko ni..

Lyter Kaka said...

bkn la..sbnrnye aku segan nak mengaku kaka..kalo aku ckp aku kaka nnt,ramai lak org dtg mntk autograf kat aku..haha..so,aku cnsider org yg masuk tv tu adalah lyter..hehe

aziz said...

nasib baik aku xtgk tv mase ade siaran tu.. lega aku..

Lyter Kaka said...

eleh..ko nak tgk kan tp xdpt...sbb ko tgh sbuk bele laptop kwn ko tuh...malu nak ngaku konon..

saizulhafiz said...

lyter...trip mane nanti..ko check 25/12 tu hari kamis cristmas,juamt keje.tp isnin cuti lagi.awal muharam...cepat fikir pi trip mane2..pulau jela xleh

pejo said...

wei,xde plan ke hujung tahun ni? 27 oct (isnin) cuti depavali.. 11 dec (kamis) bday sultan s'gor, jumaat apply cuti..25 dec (kamis) cuti krismas, jumaat apply cuti..amacam? byk cuti hujung tahun ni..

Lyter Kaka said...

mmg nak bejalan pn ni..g yg dekat2 je dah la..nnt nak g tioman lak..