Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Thursday, July 3, 2008

 2D 1N in Malacca !!! (low cost trip)

Hmm..tak abes-abes dgn berjalan...Trip dalam masa terdekat ni sebelum kite pergi ke P.Tioman adalah Melaka Bandaraya Bersejarah...Hehheh..

Trip kali ni agak ringkas dan agak pax sikit sebab kite hanya check-in satu mlm sahaja..dan pergi pon pada ari Sabtu dan Ahad..Ini pon just nak suka-suka je..Sbb dari menghabiskan duit bershopping kat Jusco hujung-hujung minggu, bek kite pegi lepak berjalan-jalan dgn kawan-kawan sambil dapat bergambar dgn aku...Tarikh adalah pada 16 & 17hb Ogos 08...
Ok..Go-thru with the aktiviti yg akan kite jalankan..1st skali kite bergerak ke melaka pada pagi sabtu...dan akan check-in di Kings Hotel...Aku mintak maaf awal2 sebab tak dapat cari bilik di A'Famosa Resort sebab dah fully book..Hotel-hotel lain pun tak de yang available untuk booking 6 bilik..Yang aku jumpe ni pun jenis apartment yang ada 3 bilik..So,aku book 2 unit apartment yg 3 bilik dan 1 unit apartment yg 2 bilik..

Selepas check-in, kite pergi mandi di waterworld...bley enjoy-enjoy gi men air...
Malam nye pulak kite pergi dinner di Medan Ikan Bakar Umbai..Port agak menarik kali ni sbb kat tepi laut..tny la ajis & pakya..die penah gi ngn aku kat sane..syok beb...
Lepas tu kite gi Jonker Street untuk bershopping brg2...tmpt die mcm ala-ala uptown..tp ada byk barangan kraf, makanan dan kain-kain..Lepas tu kita gi lepak kat tebing laut Klebang..Huhu..Layan angin laut malam-malam...
Odw nak balik ke banglo,kalo nak syok lagi mlm tu, kite pergi mandi kat Kolam Air Panas Gadek...Syok gak..

Keesokan harinya kite check-out sebelum pkl 12pg dan akan pergi ke bandar Melaka untuk melawat tempat-tempat bersejarah..Part ni mmg rugi kalo tak buat sbbnye masa ni lah peluang nak bergambar dgn aku di tempat-tempat yg macam ni..hehe..
Sebelum balik kita akan pergi melawat Zoo Melaka..Ini adalah cadangan Bob..Die ckp die tak pernah masuk zoo dari kecik...Aku just support je..Hehe..
Selepas selesai,kite berangkat pulang ke rumah...

Ok..Simple je..Tu just sedikit sebanyak info yg aku nak bgtau tentang planning dalam masa terdekat ni..Tentang budget,aku anggarkan dalam RM150/sorg termasuk (transport + tol + check-in + waterpark + umbai + kolam air panas + zoo melaka)...Dan aku harap korang akan berpuas ati dan enjoy dengan trip kali ni even hanya dua ari..hehe..k bg komen korang cepat...tq for your support ;)

68 annotations:

Lyter Kaka said...

pe die la korang ni merepek ni..asal aku post pe2,mst ada org yg aku xknl tibe2 komen kat cni..spyware ke?
kaco btl la...

gambling said...

Ive read this topic for some blogs. But I think this is more informative.

Lyter Kaka said...

ceh..ayat pancing..padahal bkn ko tau bhs melayu pn..huh..

super lotto said...

This blog could be more exciting if you can create another topic that everyone can relate on.

super lotto said...

And also we ensure that when we enter in this specific blog site we see to it that the topic was cool to discuss and not a boring one.

Anonymous said...

aah la.. btul tu weh.. apesal la dorg nk pancing2 ko ni.. dorg nk ape sbnr nye.. nyebok je.. klau phm tkpe gak.. adeh la.. pandai r nk advice la mende la.. huh..
-np aku plk yg emo- =D

online gambling said...

I could give my own opinion with your topic that is not boring for me.

Lyter Kaka said...

pekejadahnye la...

philippine lotto result said...

Thanks. Im Inspired again.

free online lotto said...

that's really cute..wish i had one too.

lottery ticket draws said...

The owner of this blog has a strong personality because it reflects to the blog that he/she made.

internet gambling said...

that's really cute..wish i had one too.

powerball lottery said...

Yugs, daw nabasahan ko naman ni sa iban nga blog?

lottery numbers said...

Damu pa kmu to?.. Nano ni klase blog man?

gambling said...

Damu pa kmu to?.. Nano ni klase blog man?

Té la mà Maria - Reus said...

very good blog, congratulations
regard from Reus Catalonia Spain
thank you

lotto 649 said...

So that those who will accidentally visit your site will not waste there time with this stupid topics.

Anonymous said...

ilurve jln2..
ilurve mandi2..
ilurve mkn2 ikan bkr..
ilurve the most.. low cost trip..
yehahaha..

Anonymous said...

weh dorg ni dah melampau...!!

Lyter Kaka said...

maleh btl la aku nak delete satu-satu..byk lak tu...huh

blabla said...

enable la verification baru org tak ble nak spam..

elmo said...

eh...bpe org lak ko bajet peginih..jgn lpe kn aku...dh la smua trip korang aku miss...siot...

Lyter Kaka said...

ciannye nyet..ko selalu disisihkan..xpe2..kali ni aku bwk ko eh...ssh nk jg ko nih..sbb tu selalu kene tinggal..huhu

Anonymous said...

ramai nyer duk reply pelek2 nih.
sebok je diorg ni..
best2 g melaka makan ikan bakar n mandi air panas :)

sitizakiah said...

aku nk mkn seafood je.. jnjln aku tak kisah. nk wt list mknn yg aku nk mkn ni. umm.. kepah, lala, ketam, udang n kupang. sume msk berlada. plizzz...hahaa...

sitizakiah said...

opss... udang goreng tepung. hohooo~

Lyter Kaka said...

kepah,lala ngn kupang tu bkn dr spesis yg sama ke? plh la spesis len plk..mentibang laut ke..dugung ke..haha

pejo said...

kiah,gamat masak berlada tak nak rasa ke?..weh lyter,waterworld tu aku rasa baik pegi ahad rr,baru aa lama skit..

Lyter Kaka said...

ok gak..tp pe2 hal,kite kene check in dulu...pas check in,dah alang-alang ada kat ctu,kite g r men air..ahad pn ley gak kalo nak g..tgk la mcm mn nnt..

pejo said...

ooo...betul gak...haa ok la mane2 pon...aku on jek..book aa cepat2,kang lambat2 full plak..

Lyter Kaka said...

ok..tp aku nak check availability sorg2 dlu..takut masing-masing ada hal lak..list nama yg pegi pon tak dpt nak update lg..

sitizakiah said...

awat xdek name aku... aku da list mknn sume tau. aku majok.. xmo g

Lyter Kaka said...

lupe..jap2...

sitizakiah said...

nape xle 1&2hb?

mohd nor syafiq said...

yeayyyyy!!!!!!!!!
nme aku ade....haha

Lyter Kaka said...

nyet..sj je aku letak nm ko..nk bg cukup korum..nnt agak2 da blebih org nnt,aku buang la nm ko...hoho..ko kene bersedia menghadapi semua ni nyet..tabahkan jiwa..haha

kiah,2hb & 3hb xley la..bdk2 ada hal..nnt ramai lak yg xdpt nk ikot...

sitizakiah said...

kite g 16&17hb.. bolehkah?

Lyter Kaka said...

ok je kalo semua setuju..
ada yg nak 9hb&10hb...

pejo said...

gua on je bila2 pon...

sitizakiah said...

kalu 9&10hb i'm out =)

yaya said...

2&16, ari sb2 aku keje smpi kol 12....
kalo nak gie tarikh tue, kol 1230 baru aku blh grk...

Lyter Kaka said...

ramai lak yg xley g 2hb ngn 9hb..
Yaya,kalo 16hb g,bley je gerak kul 12.30 sbb kite kene check-in pn pkl 3.00ptg..bkn cm hotel len,cek in kul 12tgh ari..

Anonymous said...

blh je nak gie water world b4 check in...
xcheck in pown blh mndi2 kat water world dier tue....
lagi pown kene naek kete nak gie kat waterworld...

Lyter Kaka said...

ooo..ok..

agHoo said...

wei..bape kos bajet g melaka?

Lyter Kaka said...

RM150/sorg..kan dah tulis kat dpn tu...

agHoo said...

xleh kurangkan kos ke?aku da la miskin wakakkaka...cam g zoo tu xyah la masuk huhu

Lyter Kaka said...

bob yg bg cdgn nk g zoo..bdk2 ni ok je..
ko nk g ke? ckp xnak g..
nk kurangkan kos bley je..kite ramai2 pegi nek beskal..pastu cek-in bwh jambatan..haha

bob the great said...

gi zoo la..aku x pernah gi zoo..
n satu lg..kena cmpur ke dok laki pnpuan..ini bkn usa bai..

pejo said...

sume org tahu ni bukan USA...So what??

agHoo said...

ermmmm k lah..camtu aku xpegi la..
xcukup ongkos huhu...

siti n abu said...

aku xble g.. sowie~

Lyter Kaka said...

Kiah,
Ko jgn mcm2 kiah,ko gak yg ckp ko free 16hb..

Bob,
Laki pompuan xcampur la..xduduk kat banglo..

Aro,
Name ko mmg xtersenarai,so dun worry k...

aziz said...

aku rase jin2 yg ko bela kot yg post comment2 yg merepek ni.. sejak bile diorang reti main blog nie.. ko nasihatkan sikit jin2 ko tu..

bob the great said...

pijoe..
mu xphm2..mmg la nie bkn usa sb tu aku kate jgn wat mcm usa..jate tino nak dok skali..ko nak wat cff??

pejo said...

nate bob,koya baik..pinjam henset skali,nak baco msg mu..hehehe..

aku tau la,dokkan lyter nk letok skali..

Lyter Kaka said...

bob,
sape lak yg ckp kt ko nak ddk skali???
jgn pndi2 nk bt cite..aku cari hotel len..xddk kt banglo tu..kan aku dah bgtau ari tu...DUDUK ASING2!!!!..

ajis,
hei hg ni..stat r tu high die tu..mane ad jin la..ko tu yg berhantu sbnrnye..

Lyter Kaka said...

setel dah..kite check in kat Kings Hotel..huh,penat cari hotel yg available..last-last jumpe gak..

reen said...

aku kan...mcm kann...ade wedding kannn...kezen aku kawen kannnn..on 16th..pastu kannn...aku kene tau dulu itenary yg da komfem..so that aku leh decide either bole join ke tak..maafkan saye penunggu gua...

Lyter Kaka said...

loh..dah xjadi pulak...
sume da cmfirm da..
ko nk itinerary dr aku ke nk itinerary dr kezen ko tu?

carill said...

lyter, aku join skali kali ni...xmau trmiss plak

P/S: sape gambling&superlotto..ko ajk customer foreigner ko gak eh

azie said...

mana boleh camni..reen xnak g..
kiah xnak g..huhuuu

agHoo said...

pe kata korang baca blog nih
http://daniazz6383.blogspot.com/

sila2 baca,pasti terhibur wakakakkaa..

reen said...

alaa azie...bkn tanak gi..tp br tau ade kezen nye wedding..and must pegi...tape laa..u olss enjoy laa okei...

carill said...

weh aro...blog mnde ko bg nih...gay stuff ke...gle ah, percintaan seorg gay pon dijdkn blog eh...harharhar

agHoo said...

hahhahahaha pasangan gay yg sengal..terhibur x?wakakakka...

carill said...

gay cm fak!! tp kn, pk2 sape jd pompuan ah...yg misai eh, gle ah xdpt byg..kui3x ;-p nice blog aro

Lyter Kaka said...

List nama yg nak pegi...
1) Lyter
2) Pejo
3) Oren
4) Elmo
5) Hazim
6) Apih Ragbi
7) Jemey
8) Fird
9)Ajis
10)Pakya
11)Bob
12)Reza
13)Paan
14)Azie
15)Yaya
16)Maria
17)Ain
18)Apit Shady
19)Zet
20)Kiah
21)Awek Reza
22)Slay