Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Monday, November 24, 2008

 [Tioman Trip]....I Need ur Kind Attention!!!!!

Permandangan Jeti Kg Salang, Tioman

Smekkom...


Memandangkan dah ada ramai yg mula bertanya pasal trip ke Tioman sejak kbelakangan ni,aku nak menceritakan serba sedikit tentang proses booking yg telah aku buat di sekitar Resort di Kg. salang..
Last 2 weeks,aku dah call resort sekitar Kg. Salang bertanyakan tentang kesesuaian masa dan cuaca jika trip kita ini dijalankan pada 24-26 Jan 2009...Ramai di antara tokey-tokey resort & juga travel agency yg tak brani nak jangkakan keadaan musim tengkujuh pada masa tu samada sudah reda ataupun tidak..Jadi sehingga sekarang,aku belum buat sebarang booking lagi..Lagipun buat masa sekarang,musim tengkujuh baru je bermula kat pantai timur..Jadi,ssh nak expect bila musim tengkujuh bleh reda..

So,ape yg aku nak sekarang adalah pandangan korang samada diteruskan pada tarikh tersebut(ni kire gamble r ni..kalo xujan,mmg bnasib baik r) atau korang sendiri yg cadangkan tarikh yg sesuai untuk kita check-in 3D2N mcm gi P.Perhentian hari tu...
Sekian...



Tq for ur kind attention..hahaha

19 annotations:

Hafizzul Kamarudin said...

itu la...tarikh tu agak x kena dgn musim skrg nih...takut sampai sana ujan x brenti 3 hari mmg x berbaloi la..

lagi satu time ko tnye ari tu ko tnye tak harga lebih kurang berapa 1 kepala?

Lyter Kaka said...

Ni emel dr PureValue Travel agency..
1-salang beach resort
quad sharing
air-cond=RM285perpax
fan = RM 260 per pax
pakej termasuk = 2 breakfast, 2 dinner, 1 lunch, return ferry ticket, 1 day sightseeing, accommodation as specified.
for bbq additional charge of RM 18.00 per pax.
A surcharge for package tour :
- school holiday : RM 20.00 per person
- public holiday : RM 30.00 per person

2- salang pusaka resort
quad sharing
air-cond = RM 360.00 per pax
pakej termasuk = welcome drink, 1 dinner, 2 breakfast, 1 lunch, 1 bbq dinner, return ferry ticket, boat trip to coral island ( island hopping )

Resort yg len sume aku call by fon..hrga aku rasa2 bley adjust lg termasuk kos perjalanan kita dr sini lbh kurang RM 300je kot(lbh kurang pakej kat atas + snorkling + kos perjalanan dr KL)

saizulhafiz said...

murah!!!!!!!!!!!!....g la bila2 pn aku join je.xde nk komen apa2.smua atas ko lyter..

carill said...

rm300 ok ar tu...sdp dh tu, aku on je...kao risau psl tengkujuh kn, anjak g februari ar...xpenah lg dgr februari slalu ujn (^=^)

ms. anon said...

bulan 2/ bulan 3 ok kot...

Lyter Kaka said...

nak anjak mmg r bley..tp plg kurang pn nk kne apply cuti ari isnin..9hb mac mmg ada cuti ari isnin..cuti maulidur Rasul..tp xbek plk nk bjalan time cmtu..

Hafizzul Kamarudin said...

isk...aku dahla nk kene renew roadtax bulan 1 nih...pokai la aku...tp xpe la,kalau aku sorg x pegi x effect kot...

Anonymous said...

xboleh main anjak sesuka hati.yang aku tahu,belah pantai timur kalau hujan memang heavy.tak sama dengan kat sini

Lyter Kaka said...

aku pn xtau nak decide cmne..ikot korang la..kalo sume ok on certain date,aku pn on je..pakej ngn penginapan korang sume jgn risau..risaukan masa korg + kesesuaian korang + duit korang..hehe..kena tekankan faktor tu sbb aku xnak ada lagi yg bising2 mcm trip yg lepas2..huuuu~

miss anon said...

ade yg bising2 ke trip lepas2?

boleh saya tau sape orgnya?

azie said...

xperlu la nk diungkit kisah lama :)
tumpu kat tioman je..hehe,xsabar..
kite pergi bulan 2 la~
amek cuti sehari pon ok pe..

Hafizzul Kamarudin said...

bro, why want to swap rim? your rim cun already..looks more cun if the center paint to black/gold and leave the lips chrome..hahaha

Lyter Kaka said...

haha..sbb ada org offer nak tukar work emotion replica 16" (gold colour)...saje nk test market..hehe

Hafizzul Kamarudin said...

wei ko test market kat e-kereta.com...sana masyuk oo..rim aku dapat kt sana aa..haha

Lyter Kaka said...

okeh2..power

agHoo said...

bro..aku ada tempat best tuk dilawati..4 d next trip la kot tu pon kalo berminat la huhu..

Lyter Kaka said...

ye ke?
bgs2...aku mmg perlukan tempat2 yg blom kita teroka lg..

Anonymous said...

apa kata kita teruskan usaha kita ke melaka yang tercancel hari tu?

Lyter Kaka said...

hmm nk kene tny blk bdk2 ni..

nnt pe2 aku bgtau blk...