Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Tuesday, December 30, 2008

 Trip..Trip..Trip..Low cost trip!!!!!!!!

Smekkom..

Lama dah tak buat trip..Asek jalan area selangor je disamping bz dgn keje sendiri...
Aku baru dapat idea nak buat farewell utk bdk Hazim, Fitri ngn Kiah ni kat PD...
So aku plan la dgn Pakya & En. O utk buat picnic kt PD..even masing2 dah familiar dgn tempat ni,tp apa la salahnye kalo kita sama-sama bersantai-santai sambil memakai sun glasses,sambil membentang tikar,memakan makanan yg disediakan oleh pompuan,memandi-manda,dan yg paling penting bergambar bersama-sama aku..hehe..Terlupa plk org yg nak di farewellkan..Kita ramai-ramai benam dia kat dalam laut nnt..hehe

As in 1st plan:
1st Jan 2009
-9.00 a.m - bertolak
-10.30 a.m - sampai
- mandi-manda
- bsantai-santai
- makan-makan
- naik banana boat
- men jet ski
- balik


*malam nak men badminton plk..hehe


2nd plan:

Aspalela ada bagi cadangan nak pegi Sungkai (Hot Spring) memandangkan masa kita gi Penang dulu,odw balik tu tak sempat nak singgah sebab rushing sgt..So,dia nk teruskan hasrat dia tu utk trip kali ni..Cameron Highland + Sungkai...Mula-mula nak buat 1hb ni..tp aku rasa tak relevan sbb ari jumaat tu kerja..pastu nnt kalo rushing lg,silap-silap,tak kesampaian hasrat si Aspalela ni nak merebuskan dirinye..ehehe..so,bek pegi 3hb,balik ari..kalo lmbt pon,still bleh singgah sbb ahad cuti..

3hb Jan 2009

-9.00 a.m - bertolak
-11.00 a.m - sampai Cameron
- berjalan-jalan sampai lebam
- dah bosan berjalan,turun..
- benti kat sungkai
- mandi air panas
- pas dah kne rebus,balik


*kesimpulannye balik ari..



*kepada sesiapa yg nak join PD or Sungkai,kindly put ur name in comment box*

28 annotations:

azie said...

ok..aku join!!

mot said...

camne ni? nk vote ke ape?

Lyter Kaka said...

mot --> bkn vote la..kalo nak g dua2 pon bleh..

Anonymous said...

name saye fitri anuar saye nak join

Lyter Kaka said...

fitri --> nak join gi PD ke nk join sungkai ke nak join dua2 skali??

saizulhafiz said...
This comment has been removed by the author.
Lyter Kaka said...

apih --> br je post pkl 12 mlm td..ko da tdo kot..hehe

saizulhafiz said...

owh igt korg nk g geng2 korg je.hahahahaha...aku join smua.kalo ade nk g penang tgk bukit jambul pun aku join..

Mr Asrul said...

g pd pon ok gak...sbb aku nak men jetski...bape rm r skali men...g sungkai pon ok gak...tp aku suggest kalo nak ke hot spring tu mlm r...sbb sejuk sket...siang g jln2 cameron...amacam? aku x kecil pon ht kalo x jd...:D

Lyter Kaka said...

apih --> syam xde,so xley r kita nak tengok jalan ke Bkt Jambul..haha



aspalela --> pjgnye penjelasan..ok2..kita try cari bp org yg kompem nak gi..
p/s:*apsl ko mcm pakai helmet angkasawan je tu*

Mr Asrul said...

hahaha...tu aku tgh wat simulation nak jadi angkasawan...bp rm dowh men jet ski...??

sekian,
yg. musykil

saizulhafiz said...
This comment has been removed by the author.
Lyter Kaka said...

asPalela --> jetski stgh jam RM140..hoho..


apih --> btuah la kalo dia nak bwk..nak ajk dia gi PD ni pun ssh..bz sgt ngn awek dia tu..

Mr Asrul said...

mahal gle...adeh...weh..ina soh aku marah ko...sbb ko x letak name die...

agHoo said...

adik ucu xajak ke?

Lyter Kaka said...

asPalela si kepala besar --> mana aku tau..igtkan ina xnak gi..huhu..ko pon soh letak nama ko je..

aro --> sapa plk adik ucu? huih..ramai gak cicit-cicit matshuk ni..hehe

Hafizzul Kamarudin said...

uik...dua2 bleh pegi...aku nak gi dua2 wei...x jadi aa gi mancing esok..letak nama aku ngan yaya...

agHoo said...

ucu tu slay ler...aiman sume xpegi ke?

sapik konon kacak said...

aku join

agHoo said...

awek elmo pon join skali,jgn lupa letak lam list-pakya

Mr Asrul said...

so..tentatif perjalanan seperti yg dicadangkan ke...pe kate kite bertolak awl sket...kul 8 ke...awl sket smpi..amacam..bagos x cadangan aku..

Lyter Kaka said...

Nama yg nak gi PD:

1) Oren (Ketua)
2) Pakya (Abg Long)
3) Lyter (Abg Ngah)
4) Matshuk
5) Jemey
6) Hazim
7) Elmo
8) Azie
9) Kiah
10) Maria
11) Reen
12) Ain
13) Fitri Anuar
14) Paan
15) Skandal Paan
16) Apih
17) AsPalela
18) Aro
19) Reha
20) Ina
21) Pijoe
22) Yaya
23) Sapik
24) Awek elmo

Lyter Kaka said...

aro --> aku dah ajk eman,xtau la dia nak gi ke x..
elmo ni xpandai ckp sndri kat aku ke? sjk bl ko lak jd assistant dia?


asPalela si kepala pelik --> tls je tu gerak awal..nnt tgk la sok,silap2 pkl 12 baru nak gerak..

Mr Asrul said...

sbb tu la sy cdgkan gerak lg awl...ptg2 nnt sunburn la...sy ni xnk la itamkan kulit sy...

agHoo said...

ahahahhaa..pakya yg suh cakap.aku sampaikan ajer..

Lyter Kaka said...

AsPalela si kepala pelik --> btl gak tu..itam la aku nnt..aku pon putih gak..tak bese panas2 ni..haha


aro --> haa..bgs2..kalo Abg Long yg soh pesan kire xpe r tu..

saizulhafiz said...
This comment has been removed by the author.
chumyll said...

setahu aku....air pasang start kol 3...kalau air surut mcm xbest...