Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Wednesday, September 24, 2008

 Aku dapat Creative Blogger Award?



ANDA HENDAKLAH MENYEDIAKAN SATU UCAPAN BERANGAN

It should been done according to the following rules:

1. The winner may put the logo on his/her blog.
2. Put the link to the person you got the award from.
3. Nominate 5 blogs.
4. Put the link to the blog.
5. Leave a message for your nominees

Ucapan beranganku:

"Alhamdulillah...syukur ke hadrat Illahi kerana telah melimpahkan nikmat dan kurniaan Award ini kepada saya..Tidak lupa juga kepada Apih Ragbi yg telah mencalonkan saya sebagai penerima Award ini..Sy xtahu pun kalo buat blog ni bley dapat award..Kalo sy tau,bley la sy bt blog banyak2..hehe..Tak lupa juga kepada rakan-rakan saya yg sentiasa memberi sokongan membaca blog saya ini, serta menghantarkan komen2 dan memudahkan saya untuk menyampaikan maklumat kepada semua jika ada apa2 aktiviti terbaru..

Pada asalnya saya reka blog ini adalah bertujuan untuk menyampaikan maklumat tentang trip ke Pulau Perhentian dan kemudian disusuli dengan aktiviti2 yg dijalankan samada pada tiap2 minggu dan juga tiap2 bulan..Dan trip terbesar pada masa akan datang adalah trip ke Pulau Tioman..Diharap mendapat sambutan yg menggalakkan seperti di Pulau Perhentian, Flaming, Bagan Lalang, Sg Gabai dan sebagainye yg sy xisi dalam blog..Kadang2 xdan nak isi sbb nk cpt..Sp nk g,trus gi je..huhu

Apa yg saya harapkan, dengan berbekalkan award ini, sy lebih bersemangat untuk mengadakan lebih banyak lagi trip yg sedang berputar dalam kepala saya ni misalnya ke Pulau Langkawi, Pulau Pangkor, Pulau Redang, Pulau Lang Tengah, Pulau Batu Putih..Ahh asek pegi pulau je..Tukap port len plk..Gunung Tahan, Gunung Korbu, Gunung Ledang..Sbnrnye sy xberani nak buat trip gi gunung ni..Sebab ada risiko die sendiri..Kalo nak gi pun,kene perancangan yg betul2 teliti dan saya xmampu untuk handle sorang2..tq.."



5 creative blogger pilihan ku:

Kebanyakan dari kawan2 aku yg agak merapu..
Calon-calonnya adalah;

1) Ajis : Aku pilih blog ni sebab die ni antara org yg aku refer kalo nak buat pe2 aktiviti..Bese la..Kena tanya org yg lg tua dari kita..Banyak sikit pengalaman walaupun kadang2 dia bg idea die yg merapu2..Tp xpe,aku phm..Dia dlm keadaan yg xberapa nak stabil la tu..haha..Nak tny kat atok kang,atok xde blog plk..Ssh gak..Dulu2 sampaikan info guna burung merpati je tlg antakan surat..hehe

2) Elmo : Aku pilih blog ni pulak sbb ni la satu2nye kemajuan yg telah dicapai oleh org zaman sekarang kerana telah berjaya mendidik die ni sehingga bijak menggunakan internet..Tambahan pulak membincangkan tentang assignment..hehe xde r..men2 je elmo~~nyet...Aku suka refer blog ni kerana ianya ada related dengan tempat kerja aku yg sekarang ni..Penghasilan grafik menggunakan AI..Kadang2 pe yg aku bley tlg die,aku tlg la..Elok gak..Die nak blaja,kite tlg die blaja..Aku nak gak tgk kwn2 aku berjaya..hehe

3) Aro : Aku pilih blog ni pulak sebab die ni byk gak bg pandangan mostly berteraskan politik(tu yg bt aku xske tu..huhu)..Yg lainnye pulak,die ni suke bt bisnes, tls lirik lagu, cte psl bola n macam2 lg la..Tu yg bt aku suke nak tgk blog die tu..Aku nak tggu,lps ni die nak post pe plk..

4) Maria : Aku pilih blog ni pulak sbb die ni asek cite psl makan..Makan..Makan..Makan..Makan lg..Makan..Bdknye kck je mcm azie..Tp kuat makan mcm azie..Tu pun tgh gaduh knp bdn die da gemok..hehe..Tu la,nak duduk sgt dgn azie..Kan da jd kuat makan mcm die..Hehe..Tp bagus gak ada blog ni..Aku bley refer tempat2 untuk aku buat majlis makan2 bersama kawan2..Maria,ko terus explore lg tmpt2 makan yg baru..Nanti kita bt trip pi makan je..

5) Pijo : Aku pilih blog ni plk sbb this is for the new comer's..Kita sbg kawan2 hndaklah mnyappot kawan2 yg baru buka blog..Bley brtukar pendapat, bley bertukar idea dan sbgnye..Tp ko xletak pn link blog aku lg pijo..nnt jgn lupa letak..Aku gugurkan ko dr pencalonan nnt..hehe..

6 annotations:

agHoo said...

hahhaha cis lyter..pas ni aku nk post psl misteri nusantara lak..ok x?hehe

Lyter Kaka said...

haha..letak la pe2 yg ko nk letak..aku ada cdgn,pe kate ko letak dokumentari tentang big foot..sure ramai org refer blog ko nnt..hehe

agHoo said...

dokumentari psl ko la barula best..
tok degawan,kekasihku seru ahahahha...

aziz said...

wei idea aku sume bernas tu..

Lyter Kaka said...

Aro;
Dokumentari yg tu da ramai org yg buat..yg pasal ko ni xde org bt lg..ape kate ko mulakan,ntah2 bley mng anugerah creative blogger tu..haha


Ajis;
Mmg la bernas tp pd pndgn ko je la..Sbb masa ko bgtau psl idea tu,keadaan ko xbrape stabil..hehe

Anonymous said...

Is skunk ape Real?
http://www.is-bigfoot-real.com/