Welcome every morning with a smile. Look on the new day as another special gift from your Creator, another golden opportunity to complete what you were unable to finish yesterday. Be a self-starter. Let your first hour set the theme of success and positive action that is certain to echo through your entire day. Today will never happen again. Don't waste it with a false start or no start at all. You were not born to fail.

Friday, September 19, 2008

 ~Resignation Letter~

Short notice;

Little bit formal;

Lot's of excuse;

Or this one;


another one;


KULIANA BANOUS BT CHE ROSS

NO 834,LORONG BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
06600

MUHAMAD YUSOP
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PENANG. 19 DEC 2005

TUAN,

PER : SURAT BERHENTI KERJA

Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap
permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab-musabab saya ingin berhenti
kerja:-

1. Saya kerap dibuli oleh senior.
2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.
3. Lagu 5′S tidak masuk dalam carta ERA.
4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je… Nak beratur pun dah 20 minit!!!
5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII………. Kasut takde sponge pulak!!!!!
6. Bas kilang tersangat laju…. Tersangat BAHAYA…..
7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!
8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk…..
9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.
10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GAT HOUSE nak bali kena beratok BULEH TAWAF satu kilang..
11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu…. Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH…
12. Boss kadang 2 ok kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak
13. Faedah 2 lain tak memuaskan contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing HAMPEHHH
14. BANYAK LAGI NAK HABAK TAPI KUT TAK SANGUP DENGAK KUT!!!!

Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta
selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890.
Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segalakerjasama …………
tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya. Akhir kata, terimalah sebuah pantun
MAUTdari saya…….. IKAN KELI.. IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI
LLLAAAMMMBUNG……………

SEKIAN TERIMA KASIH….”"






p/s: Segala sumber dan idea adalah ikhsan dari Fird..

8 annotations:

Lyter Kaka said...

Azrul Fahmi B Ramli
12-07, Block D, Jalan SP 5/5,
Taman Serdang Perdana,
43300 Seri Kembangan,
Selangor

11th Sept 2008

Dennis Chen
GL25, Block D, Kelana Square,
No 17, Jalan SS7/26 Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor

Dear Sir,

Subject: Resignation

This is to formally notify you that I am resigning from Visual Earth Interactive Technologies Sdn Bhd as Software Engineer/Programmer. Welding with one (1) month notice. Currently, I am attached to Soft Department and this notice effectively starting today and 12th Oct 2008 will be my last day of employment.

2. I have thoroughly enjoyed the work environment, professional atmosphere and encounter with corporative people in my years of service with Visual Earth Interactive Technologies Sdn Bhd. I sincerely thankful to Visual Earth Interactive Technologies Sdn Bhd for the opportunity to work for such an outstanding organization and the gained experiences and knowledge during my association with Visual Earth Interactive Technologies Sdn Bhd, which have provided significant career growth for me that will always be appreciated.

I would like to take the opportunity to wish best of luck to Visual Earth Interactive Technologies Sdn Bhd for best years ahead.


Thank you.


Yours sincerely,


………………………………
Azrul Fahmi B Ramli


Cc: Mr. Wong

cool dudes games said...

ive done something here to have you a few cents!

my space wish said...

wow, very special, i like it.

stock investment said...

i think you add more info about it.

best ever rates said...

its good to know about it? where did you get that information?

Lyter Kaka said...

nate berok mu...

aaf said...

kenapa ko nak brenti?

Lyter Kaka said...

bosan r keje..so,benti r kje kalo bosan..hehe